Bugün

Onay: Fedayi Aksoy derhal istifa etmeli

20 Nisan 2022 - 20:59
TAKİP ETTAKİP ET
Duayen Spor Yorumcusu Alaattin Onay, Sporun Dili programında Çaykur Rizespor Altyapı Koordinatörü Fedayi aksoy'u hedef alarak, derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde profesyonel sözleşmeye imza atan ve Fedayi Aksoy tarafından, kendisinin haberi olmadığı ve çiğnendiği gerekçesiyle 25 gün sonra sözleşmesi feshedilen 18 yaşındaki Doğukan Tüfekçi'ye yapılan haksızlık tepki toplamaya devam ediyor.

Konuyu bir kez daha paylaşan Spor Yorumcusu Alaattin Onay, "Bir adam eğer Rizespor alt yapısında fırtınalar estiriyorsa, kimseyi dinlemiyorsa, kulüp başkanı yöneticisine bir futbolcuyu profesyonel yapmasını söylediği halde bu adamı benden habersiz nasıl profesyonel yaparsınız diyerek 18 yaşındaki bir çocuğu kapıya koyuyorsa o adam derhal istifa etmelidir. Rizeli bu kadar sahipsiz mi? Ayıptır, insan utanır." diyerek alt yapıda bulunan hocaları da sessiz kalmaları nedeniyle eleştirdi.

Bir Fedayi Aksoy geldi Rize'yi teslim aldı

Alt yapıdaki hocaların çocuklarına da aynı şey yapılsa "sessiz mi kalırdınız?" diye soran Onay, "Alt yapıda Erol Usta'nın oğlu Güvenç'e aynı şey yapılsaydı Erol Hoca sessiz mi kalırdı? Başkasına yapılırsa eyvallah, bana yapılırsa kıyameti koparırım düşüncesi olursa alt yapıdaki hocalarda, bugün Doğukan Tüfekçi'ye olan yarın başkasına da olur. Çünkü bunlar Rizeliye forma vermezler. Bir Fedayi Aksoy geldi Rize'yi teslim aldı. Böyle terbiyesizlik, böyle ahlaksızlık olur mu?" yorumunda bulundu.

Üst tarafta bu kadar yanlışın olduğu yer de alt yapıda da yanlışların olmasının çok normal olduğunu söyleyen Onay, "Alt yapıdan bir adam çıkmaz mı işini bırakma pahasına Fedayi Aksoy'a, dur bakalım alt yapı koordinatörüsün de sümme haşa Allah mısın diyemez mi? Ama biz de meşhurdur gittikten sonra konuşulur. Şimdi Fedayi Aksoy gitsin burdan bakın ne adamlar konuşur. Çünkü benim bildiğim yiğit, mert, adam gibi adam arkadan konuşandır. Yüzüne karşı insan konuşur mu, ayıp olur. " dedi.

Rizespor alt yapısında kalması zarar verir

Onay, "Samsun'dan gelip böyle fedai fedai hareket yapması, her şeyi ben bilirim, Ali Kıran başkoparan, başkanın söylediklerine bile uymamaya çalışan, yöneticileri takmayan bir kişinin Rizespor alt yapısına zarar vereceğine inanıyorum. Fedayi Aksoy'u alt yapıda seven bir kişi bile yok. Kapalı zarf usulü Fedayi Aksoy'u istiyor musunuz, istemiyor musunuz diye bir anket yapsınlar, bir tane oy çıkmaz. Öyle büyük paralar alıp Çaykur Rizespor'un alt yapısında öyle her şeyi ben bilirim, ben kimseyi tanımam, beni başkan hariç kimse gönderemez gibi laflar ediyorsa bir adam, Rizespor alt yapısında kalması zarar verir. Bu saatten sonra onun Rizespor alt yapısında başarılı olma ihtimali sıfırdır. Bu saatten sonra karşına basını aldı, çünkü yanlış yaptı. Yanlış yaptığın bir yerde fazla tutunamazsın. Eğer konu Rizespor ise benim için gerisi teferruattır." dedi.

Spor Yorumcusu Alaattin Onay ve Necati Dili ile Sporun Dili her Salı akşamı saat 21:00'da Tv53 Youtube ve Facebook sayfalarında canlı olarak yayınlanmaktadır.