Bugün

Rize Hava Durumu

Günlük, haftalık, 15 günlük ve aylık olarak Rize hava durumu bilgilerini inceleyin. Rize 7 günlük ve 15 günlük hava durumu tahminleri.
Rize'de ne zaman yağmur yağacağı, ne zaman güneş açacağı belli olmuyor. Bu duruma alışmış olsak da, dışarıdan gelen ziyaretçilerimiz veya önemli bir gün olduğunda biz hava durumunu takip etmemiz gerekebilmektedir.

 

Rize'de yarın hava nasıl olacak?

Bu sorunun cevabı da yandaki görselde görüldüğü gibidir. Yarın için Rize hava durumunu takip edebilirsiniz. Hava tahminleri Rize'de ne oranda başarılı olabilir bilmiyoruz. :) 

Rize Hava Durumu

Karadeniz Bölgesi’nin en güzel ve en verimli topraklarına sahip olan Rize hava durumu ile herkes tarafından bilinen bir şehirdir. Şehrin muhteşem doğası ile sahip olduğu iklim bir araya geldiğinde, Rize herkesin yaşamak isteyeceği ve bunun için çaba göstereceği iller arasına girmektedir. Rize hava durumu sayfasında, siz Rizelilerin ve Rize’yi hasretle takip edenlerin merak ettiği, farklı gün uzunluklarına göre hava değişimlerine yer vermekteyiz.  

Rizede Hava Durumu Nasıldır?

Rizede hava durumu, sahip olduğu iklim özellikleri ile doğrudan ilişkili bir şekilde değişmektedir. Yaz ve kış demeden uzun süreli ve sık aralıklarla yağan yağmurların hakim olduğu Rize’de sık sık sis vakaları meydana gelmektedir. Bu noktada arazi ya da köylere ulaşım sağlayacak kişilerin yola çıkmadan önce mutlaka ve mutlaka hava durumunu kontrol etmeleri ve gerektiğini düşündükleri ilk anda zincir takmaları gereklidir. Çünkü Rize’nin sahip olduğu toprak yapısı yumuşak ve neme doymuştur. Bu nedenle özellikle köy yollarında ve arazilerde çamura bağlı yolda kalmalar meydana gelebilmektedir.
Rize’yi ziyaret etmek için şehir dışından gelecekseniz, şehre ulaşmadan önce Rize’de 15 günlük hava durumu ve Rize hava durumu 30 günlük değişimleri mutlaka ve mutlaka kontrol etmenizi öneririz.

Rize’de Günlük Hava Durumu Ne Kadar Değişkendir?

Rize’de günlük hava durumu değişimleri her Karadeniz şehrinde olduğu gibidir. Sabah güneş doğmadan önce çiğ yağarak şehirde serin bir hava hakim olur. Ardından çıkan güneş ile nem bir araya gelerek bir kısım bunaltıcı bir hava oluşur. Güneşin tepeye çıktığı, öğlen saatlerinde ise günlük güneşlik bir hava durumu oluşmaktadır. Hava ne kadar sıcak olursa olsun geceleri serin geçen Rize’de yaşamak çok ama çok zevklidir. 4 mevsimi bir arada yaşatan günler olsa da Rize, Türkiye’nin en güzel ve en özel şehirlerinden bir tanesidir.

Tarım İşçileri İçin Hava Durumunun Önemi Nedir?

Rize’nin en çok tarım işçisinin bulunduğu Çayeli, Çamlıhemşin ve Pazar ilçelerinde yaşanan hava durumunun işçiler için büyük önemi var. Bazen saatlerce süren bir tarlaya ulaşma serüveninden sonra hasat sırasında işçiler yaşanan hava değişimlerine uygun giyinmek zorunda kalırlar. Bu noktada yanlarında götürmeleri gereken kıyafetlere karar vermeden önce sayfamızda yer alan Rize Pazar hava durumu 15 günlük ve günlük konularını ve ilçeler bazında hazırlamış hava durumu bilgilerini incelemelidirler. 

Yarın Rize’de Hava Durumu Nasıl Olacak?

Rizelilerin en çok yaptığı hava durumu aramalarının başında “ Yarın Rize’de Hava Durumu Nasıl Olacak? “ sorusu gelmektedir. Cevabını bu sayfada bulabileceğiniz bu sorunun anlamı tarım çalışanları ve çalıştıranları için çok büyüktür. Çalışma ortamı toprak ve tarla olan çalışanların daha rahat çalışabilmesi, mahsülün daha az hasarla toplanabilmesi ve toplanan mahsülün zarar görmeden saklanabilmesi için tarım işçisi çalıştıran kişilerin Rize hava durumu 10 günlük ve günlük değişimlerini yakından takip etmeleri gerekmektedir.