Zimbabve'de Rize adına su kuyusu açıldı

TAKİP ET

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından 'Bir Damla Hayat' Su Kuyusu Projesi kapsamında Afrika ülkesi Zimbabve'de bir su kuyusu daha açıldı.

'Bir Damla Hayat' Su Kuyusu Projesi kapsamında 2018 yılında Afrika ülkesi Moritanya’da Rize adına 11 su kuyusu açan Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi, yardımseverler tarafından verilen desteklerle bu kez de Zimbabve’de bir su kuyusu daha açtı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, “Hayırsever halkımız bir yerde bir yardım kampanyası görmesin. Tüm imkânlarıyla destek olur, tüm enerjisiyle koşar, varlığıyla yardımcı olur. Rize İl ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Rize İl ve İlçe Şubelerimizin öncülüğünde 02 Nisan 2018-29 Haziran 2018 tarihleri arasında düzenlenen yardım kampanyası kapsamında toplanan 700 bin lira bağışla Moritanya’nın muhtelif bölgelerinde 11 su kuyusu açmıştık. Kampanya sona ermesine rağmen, talepler doğrultusunda gelen bağışları kabul ettik ve etmeye de devam ediyoruz.Yüzde 35’i Müslüman olup toplam nüfusun yüzde 90’ı fakirlik seviyesinde bulunan Afrika ülkesi Zimbabve’de Perihan Taşova isimli bağışçımızın katkılarıyla 12'nci su kuyumuzu açtık. Vakıf yetkililerimizin çalışmaları ve Zimbabve Devlet Bakanının katılımıyla açılışı gerçekleştirilen su kuyusundan istifade edecek binlerce insanın sevinç gözyaşlarıyla ülkemize dua etmeleri görülmeye değerdi.” İfadeleriyle bu ve benzeri yardım kampanyalarında desteklerini esirgemeyen hayırsever Rize halkına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çakmakçı “Bir Damla Hayat Su Kuyusu” projesi kapsamında 13'üncü su kuyusunu Afganistan’da, 14'üncü su kuyusunu ise Rize’de görev yapan din görevlilerinin katkılarıyla TDV Genel Merkezi’nin uygun gördüğü bir ülkede açmayı hedeflediklerini söyledi.