Rize Jandarması huzur ve güvenliği sağlamak için çalışıyor

TAKİP ET

Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla suç ve suçlularla mücadele için çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor.

Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 03-08 Ekim 2023 tarihleri arasında yürütülen çalışmalar kapsamında 10 kilo 128 gram Kubar Esrar, 25 Kök Kenevir Bitkisi, 10 gram Kenevir Tohumu, 1 adet Ruhsatsız Kurusıkı Tabanca, 1 adet Yivsiz Av Tüfeği, 255 paket Kaçak Tütün, 360 paket kaçak sigara ve 12 Litre kaçak içki ele geçirildi.

Gerçekleştirilen çalışmalar sonucu 40 şüpheli hakkında adli ve idari işlem başlatılırken 1 şüpheli tutuklandı. Ayrıca çeşitli suçlardan aranan 20 şüpheli şahıs yakalaırken 1 şüpheli tutuklandı.

Öte yandan İl Jandarma Komutanlığı tarafından sorumluluk alanında bulunan kahvehane ve köy meydanında bulunan vatandaşlara yönelik “Bilişim Sistemlerini Kullanmak Suretiyle Dolandırıcılık Olayları” konusunda, dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verilirken, “Dünya Hayvanları Koruma Günü” nedeniyle ise bölgede bulunan hayvanların bakımı, korunması hakkında vatandaşlarla bilgi paylaşıldı.