Yazıcı: Çay Kanunu ile ilgili çıkan eleştiriler asılsız

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı, Çay Kanunu ile ilgili konuların abartıldığını söyleyerek üreticiyi üzecek hiçbir çalışmanın içinde olmayacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan Çay Kanunu Teklifi başta Cumhur İttifakı partileri MHP ve BBP Rize teşkilatları tarafından tepki çekerken muhalefet partileri de kanunla ilgili Çaykur'un devre dışı bırakılacağı ve üreticinin özel sektörün inisiyatifine terk edileceği şeklinde eleştirilmişti.

Konuyla ilgili açıklama yaparak Çay kanunu ile ilgili çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirten Yazıcı, "Bu konuda yanlış bir anlaşılma var. Hiçbir zaman çay müstahsilimiz ve tüketicimizi üzecek yanlışın içinde olmayız, üreticilerimiz ve tüketicilerimiz müsterih olsunlar." dedi.

Bazı kesimlerin Çay kanununu kendilerine göre yorumladıklarını söyleyen Yazıcı, "İsteyen istediği yere doğru çekmeye çalışmasın. Çay kanununun çıkma nedeni belli, hem üreticimiz, hem sanayicimiz ve hem de tüketicimizi korumak için kanun hazırlandı. Burada üreticimiz ve tüm Çay sektöründe yer alan herkes bizim için önemlidir. Sosyal medyada yapılan eleştirilerin haksız bir eleştiri olduğunu maalesef görmekteyim. Bu konuda Rizeli hemşerilerim ile bölgede üretim yapan tüm halkımız rahat olsun." dedi.

Yaş çay fiyatını Ulusal Çay Konseyi belirlesin demedik!

Çay Kanunu Teklifi TBMM'ye sunuldu

AK Parti hükümeti gider ayak çay tarımının ipini çekmeye çalışmaktadır

AK Parti'nin Çay Kanunu Teklifine Cumhur İttifakı ortağı BBP'den tepki

Bu kanun teklifi yasalaşamaz, çay müstahsili buna izin vermez!