Terhisine 10 gün kalan Rizeli, askerliğin uzamasına isyan etti

TAKİP ET

Sosyal paylaşım sitelerinde dolaşan videoda, terhisine 10 gün kalan Rizeli asker, askerliğin 1 ay daha uzamasına isyan etti.

Koronavirüs nedeniyle Nisan ayında asker alımı yapılmaması ve 2019 yılı Kasım ayında askere giden erlerin ise terhislerinin bir ay daha uzatılmasına karar verilmişti.

Sosyal paylaşım sitelerinde dolaşan bir videoda Rize'nin Güneysu ilçesinden olduğunu söyleyen asker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, terhisine 10 gün kalırken askerliğinin 1 ay daha uzatılmasına isyan etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmek amacıyla video çeken genç, "10 gün kalmış teskeremize, 10 gün sonra evimize gideceğiz, askerliği uzatıyorsunuz. Burada evlisi var, çoluğu, çocuğu olan var. Ben Güneysuluyum. Rize'ye her geldiğinizde ben sizi gelip görüyorum. Biz şimdi ne yapacağız. Burada ranzaları görüyorsunuz. Bu kadar yakınlıkta yatıyoruz. Yani biz burada hastalıktan korunacağız da dışarıda mı korunamayacağız. Burası mı bizim için en ideal yer? Biz burada kalınca ne olacağız, kurtulmuş mu olacağız Başkanım. Biz bavulumuzu hazırlamıştık evimize gidecektik, şimdi askerlik uzadı. Nasıl olacak Başkanım?" ifadelerini kullandı.