İstanbul, Rize Günleri'ne hazırlanıyor

TAKİP ET

İstanbul Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından İstanbul Yenikapı'da "7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz" sloganıyla 12.'nci Rize Günleri düzenlenecek.

İstanbul Yenikapı'da 25-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 12. Rize Günleri için geri sayım başladı. Rize Günleri'nin bu yılki sloganı "7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz" olarak belirlendi.

Rize'nin tüm yönleriyle İstanbul'a taşınacağı ve 5 gün sürecek etkinliklerde tarihi, akademik ve kültürel çalışmaların yanı sıra tescilli ve tescil aşamasındaki lezzetler katılımcılarla buluşturulacak.

25-29 Mayıs tarihleri arasında herkesi Yenikapı'daki Rize Günlerine davet eden Rize Valisi Kemal Çeber "Rize nüfusuna kayıtlı insanların Rize’de yaşayandan fazlası İstanbul’da yaşamaktadır. Birkaç yıldır Rize Günlerimize pandemi nedeniyle ara vermiştik. Herkesin çok özlediğini biliyoruz. Rize’mizi tüm değerleriyle, kültürel, etnografik, folklorik özellikleri ile İstanbul’a taşıyacağız. Hem İstanbul’daki hemşerilerimizle kucaklaşacağız, bir araya geleceğiz hem de Rize’mizi en iyi şekilde tanıtacağız." dedi.