Esila'nın resmi Siyami Ersek Hastanesine asıldı

TAKİP ET

Çaykur Rizespor'un altyapı antrenörlerinden Hakan Tüfekçi'nin kalp nakli bekleyen 11 yaşındaki kızı Esila'nın yaptığı resim, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi cephesine asıldı.

Çaykur Rizespor’un altyapı antrenörlerinden Hakan Tüfekçi’nin 11 yaşındaki kızı Esila, kendisini yaşatacak kalp naklini bekliyor.

İstanbul'da bulunan Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kendisine uygun kalp bulunmasını bekleyen minik Esila, üzerine "Organlarınızı Cennete götürmeyin. Onlara Cennette değil burada ihtiyaç var" notunu düştüğü resimle herkesi duygulandırdı.

11 yaşındaki Esila’nın yaptığı resim, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi cephesine asıldı.

Hastane çatısından sarkıtılan 22 metre uzunluğundaki dev resmin İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne asılması için Sağlık Bakanlığı İstanbul (Kuzey Marmara) Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Gültekin Hoş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan izin beklediklerini söyledi.

Çaykur Rizespor Taraftar Grubu “Son Kale”den Organ Bağışı ve Çağrısı

Çaykur Rizespor taraftar gruplarından "Son Kale" yönetimi, oynanacak olan Çaykur Rizespor – Antalyaspor karşılaşması öncesinde organ nakline dikkat çekmek ve organ bağışında bulunmak için anlamlı bir etkinliğe imza atacak.

Etkinlikle ilgili Son Kale Taraftar Grubu’ndan yapılan açıklamada, “Esila kardeşimizin umut ışığı bizlere de ışık oldu. Son Kale Taraftar Grubu olarak organlarımızı bağışlama sevincini yaşıyoruz. Rizespor - Antalyaspor maçı öncesi Atmaca Store yanında kurulacak olan İl Sağlık Müdürlüğü standına gönüllü bağışçıları bekliyoruz...” ifadelerine yer verildi.