Çaykur Rizespor farklı yenildi: 5-0

TAKİP ET

Ligde Fenerbahçe deplasmanına konuk olan Çaykur Rizespor, sahadan 5-0 mağlup ayrılarak sezonun en farklı yenilgisini aldı ve 5 maçlık yenilmezlik serisini sona erdirdi.

Trendyol Süper Lig’in 7. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor, deplasmanda Fenerbahçe ekibinin konuğu oldu.

Ev sahibi Sarı-Lacivertli ekip 3’üncü dakikada Szymanski’nin attığı golle 1-0 öne geçti. 35’inci dakikada Edin Dzeko ile Fenerbahçe 2-0 öne geçse de, golden önce topa elle müdahale tespit edildiği için VAR incelemesi sonucu gol geçersiz sayıldı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarının hemen başında 47’nci dakikada İrfan Can Kahveci ile skor 2-0 oldu. Hem ilk yarıda hem ikinci yarıda baskılı oyununu sürdüren Fenerbahçe 62’nci dakikada Edin Dzeko ile farkı 3’e çıkardı. Rizespor’a adeta nefes aldırmayan Sarı-Lacivertli ekip 75’inci dakikada Dusan Tadic ile farkı 4’e çıkardı. Maçta 90+3’üncü dakikada Joshua King son sözü söyledi ve Fenerbahçe sahadan 5-0 galip ayrıldı. Çaykur Rizespor ise bu sezon kalesinde en fazla golü bu maçta gördü.

Ligde ilk hafta Adana Demirspor deplasmanında aldığı mağlubiyetin ardından 5 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Çaykur Rizespor, ikinci mağlubiyetini alarak seriyi bozdu ve 11 puanda kaldı. Fenerbahçe ise puanını 21’e yükselterek liderlik koltuğuna oturdu.

Çaykur Rizespor, 08 Ekim Pazar günü saat 13.30’da oynayacağı 8. Hafta karşılaşmasında sahasında Yılport Samsunspor ekibini konuk edecek.

Fenerbahçe: 5 – Çaykur Rizespor: 0

Stat: Ülker Stadyumu
Hakemler: Cihan Aydın, Hakan Yemişken, Deniz Caner Özaral
Fenerbahçe: Dominik Livakovic, Alexander Djiku, Bright Osayi-Samuel (dk 83 Mert Müldür), Rodrigo Becao (dk 68 Samet Akaydin), İsmail Yüksek, Ferdi Kadıoğlu, Dusan Tadic, İrfan Can Kahveci (dk 68 Joshua King), Frederico Santos, Sebastian Szymanski (dk 77 Mert Hakan Yandaş), Edin Dzeko (dk 77 Umut Nayir)
Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Jayden Oosterwolde, Ryan Kent, Miguel Crespo, Bartuğ Elmaz
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Attila Mocsi, Casper Hojer (dk 46 Halil İbrahim Pehlivan), Muhammet Taha Şahin (dk 74 Janne-Pekka Laine), Emirhan Topçu, Jonjo Shelvey, Benhur Keser, Dal Varesanovic (dk 46 Ibrahim Olawoyin), Gustavo (dk 46 Altin Zeqiri), Mithat Pala, Martin Yankov Minchev (dk 67 Adolfo Gaich)
Yedekler: Tarık Çetin, Husniddin Aliqulov, Seyfettin Anıl Yaşar, Eray Korkmaz, Mame Mor Faye
Sarı Kartlar: Muhammet Taha, Shelvey (Rizespor)
Goller: dk 3 Sebastian Szymanski, dk 47 İrfan Can Kahveci, dk 62 Edin Dzeko, dk 75 Dusan Tadic, dk 90+3 Joshua King (Fenerbahçe)