Çay üreticileri sokağa çıkma yasağından etkilenmeyecek

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaş çay üreticilerinin 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından etkilemeyeceklerini söyledi.

Ilısu Barajı Enerji Santrali 1. Türbini Devreye Alma Töreni'ne video konferansla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, arife günü ve bayram boyunca tüm ülkede uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların muaf tutulacağını söyleyerek, "Ne Isparta’daki gül yetiştiren, ne Karadeniz’in Artvin, Rize, Trabzon Ordu, Giresun’daki çay toplayan, ne ülkemizin dört bir yanında hububatını eken, tarlasını sulayan, hayvanını otlatan üreticilerimiz için herhangi bir kısıtlama yoktur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma sınırlamalarının ülkede hayatı tümüyle durdurmak değil, insan hareketliliğini azaltarak salgının yayılmasını engellemek için getirildiğini hatırlatarak, "İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde temel ihtiyaçlar ve üretimlerle ilgili sektörler başta olmak üzere sokağa çıkma sınırlamasının dışında tutulan kesimler teker teker sayılmıştır. Bunlar arasında tarım ve hayvancılık kesimi de vardır. 23 Mayıs’ta başlayıp bayramın son günü olan 26 Mayıs gecesine kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının dışında kalanlar arasında bitki ve hayvan üretimi ile iştigal eden vatandaşlarımız da bulunuyor." şeklinde konuştu.