Çay Kanunu Teklifine tepkiler İstanbul'a taşındı

TAKİP ET

Rize Masası Platformu, İstanbul Kadıköy'de, yasallaştırılmaya çalışılan Çay Kanunu Teklifi'ni bir basın açıklamasıyla protesto etti.

İstanbul Rize Masası Başkanı Necati Ekşi'nin çağrısıyla Kadıköy İskele Meydanında bir araya gelen vatandaşlar, Çay Kanunu Teklifine tepki gösterdiler. Basın açıklamasına CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ve Sol Parti Parti Meclis üyesi Alper Taş da katılarak destek verdi.

Masa Başkanı Necati Ekşi'nin açılış konuşmasının ardından Sol Parti Parti meclis üyesi Alper Taş söz alarak "Yasa tasarısına karşı herkesle bir araya gelerek karşı koyacağız" dedi.

CHP Rize İl  Başkanı Saltuk Deniz ise "Üreticiyi korumayan, üreticiyi özel sektöre köle yapan, Çaykur'u yok sayan, sözleşmeli tarımı zorunlu hale getiren, Devleti Çay sektöründen çıkaran, Çaykur'u Varlık Fonundan çıkarmayan hiç bir kanun teklifine geçit vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

İstanbul Rize Masası olarak, AK Parti tarafından Meclise sunulan ve gelen tepkiler üzerine görüşmeleri 1 Ekim tarihine ertelenen kanun teklifine ilişkin itirazlarını yasa tamamen geri alınana kadar sürdüreceklerini belirtildi.