80 yaşındaki Rizeli'nin Facebook beğenisi karakolluk etti

TAKİP ET

1940 doğumlu olan Rize Çayeli'li vatandaş fark etmeden facebook'ta yaptığı beğeni yüzünden karakola götürülerek ifadesi alındı.

Ankara’da koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstüne getirilen yasak dolayısıyla evde kalması gereken 80 yaşındaki Rizeli vatandaş, facebook hesabında başkalarının yaptığı paylaşımları beğendiği için 5 Nisan tarihinde evinden alınıp polis tarafından Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Canı sıkılmaması amacıyla kızının Facebook yükleyerek kendisine telefon verdiğini ve yaşlı olduğu içinde buradaki bazı paylaşımları fark etmeden beğenmiş olabileceğini söyleyen Rizeli vatandaş, gözünde katarakt olduğu için bazı beğenileri de fark etmeden gerçekleştirmiş olabileceğini söyledi.

Devlet büyüklerine hakaret içeren bir paylaşıma bir beğenisi varsa hepsinden özür dilediğini söyleyen Rizeli vatandaş ifadesinde, “Ben Rize ili Çayeli ilçesindenim. Cumhurbaşkanı benim hemşerim ve köylerimiz karşı karşıyadır. Ben 32 yıl devlette çalıştım ve emekli oldum. Benim hemşerim ve Cumhurbaşkanım ile devlet büyüklerine herhangi bir hakaret etme gibi bir düşüncem olamaz.

Bu konuda yanlış bir anlaşılma vardır ve benim devlet büyüklerine hakaret etme ve aşağılama gibi bir niyetim olmaz. Ben, yanlış anlaşılma varsa hepsinin ellerini öper en içten duygu ile özür dilerim. Ben evrak ekinde bulunan evrakların içeriğini okumadan beğenmişimdir. Bir yanlış anlaşılma vardır. Tekrar özür dilerim.” dedi.