10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

TAKİP ET

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Mehmet Terzi'den, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

İnsanların haber alma özgürlükleri için kendi özgürlüklerinden feragat eden ve bu uğurda birçok zorlukları göğüsleyen gazetecilerin çok önemli bir görev icra ettiğini belirten AK Parti

Rize Milletvekili Hasan Karal mesajında şu ifadeleri kullandı; "İçinde bulunduğumuz toplumun her bir ferdi dünyada neler olup bittiğini sizlerden öğreniyor. Günlük iş stresinden sonra eve gelen her insan televizyon açtıklarında ilk izledikleri programların başında haber bültenleri yer alıyor. Bu bültenlerde sizlerin emekleri yer alıyor. Bülten sonrası siyasi ve güncel tartışma programları başlıyor. Bu programlarda yaptığınız haberlerin yankıları tartışılıyor. Kısacası hayatın önemli bir bölümünde sizlerin varlığı ve emekleri yer alıyor. İlimizde, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan tüm gelişmeler sizlerin kamera açılarına, fotoğraf makinelerin kadrajına ve kalemlerinizden çıkan kelimelere yansıyor. Okuyucularınıza ve takipçilerinize ulaştırdığınız her haber vatandaşların savundukları ideolojilere, fikirlere ve hayata olan bakışlarına önemli ölçüde katkı sunuyor. Gerçeklerin tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarılması adına gösterdiğiniz bu üstün çabanızı takdirle karşılıyorum. Bu uğurda hayatını kaybedenlere ALLAH’tan rahmet dilerken, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü en içten dileklerimle kutluyorum”

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası daha da iyi anladıkları bir konuya değinerek sözlerini tamamladı. Karal, “O kara gece ve sonrasında kendisini gazeteci olarak benimseyen; ancak kalemini, düşüncelerini ve hayata olan bakışlarını, kısacası kendisini başkalarının emrine satanları da gördük. O kişilerin derdi asil görev olan gazetecilik değildi. O kisve altında hain emellerini gerçekleştirmek vardı hayallerinde; fakat o hayallerinde kaybolup gittiler. Bu hainlik karşısında asil Milletimiz dimdik durdu ve o kara geçeninin sabahına aydınlıkla uyanmış olduk.” şeklinde konuştu.

Vali Bektaş'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın mesajı şöyle; “Basın çalışanlarına, ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği 1961 tarihinden bu yana ülkemizde Çalışan Gazeteciler Günü olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutlayacağız.

Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı ve hukukun evrenselliği ilkelerinden ödün vermeden çalışan, zamana karşı ve stres altında işlerini icra eden basın mensubu arkadaşlarımız düzenli bir mesaisi olmadan, doğru haberi halka ulaştırmak için büyük gayret sarf etmekte ve bu anlamda kamusal bir görevi yerine getirmektedirler.

Bu sorumlulukların bilinciyle kamuoyunu aydınlatmak için her türlü olumsuzluğa rağmen büyük bir özveri ile toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren basın çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir.

Bu duygu ve düşüncelerle İlimizde görev yapan basın-yayın kuruluşlarının tüm çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, kendilerine ve ailelerine sağlık ve mutluluklar dilerim.“

İl Başkanı Avcı’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

AK Parti Rize İl başkanı Muhammed Avcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İl başkanı Avcı, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Basın mensuplarımız, her türlüğü zorluğa rağmen vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını doğru bir biçimde karşılama adına önemli bir görevi icra etmektedir. Çağımızın dinamik mesleklerinden olan gazetecilik İletişim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte kullandığı enstrümanları artırmış internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır. 

Genişlemiş iletişim ağıyla vatandaşlarımızı ülke ve dünya gündeminden haberdar etme gibi önemli bir misyonu  yerine getiren basın çalışanları gerek ulusalda gerekse yerelde kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda önemli bir görevi icra etmektedirler. Aynı zamanda vatandaşlarımızla da aramızda bir köprü görevi görmektedir. Basın mensupları sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak, önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler.

Basın etik ve ahlakı doğrultusunda objektif ve tarafsız bir şekilde yaptıkları sosyal, kültürel ve ekonomik çalışmalarla ilimizin gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlayan başta yerel basın çalışanlarımız olmak üzere değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.“

Başkan Kasap'tan 10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü Mesajı

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Kasap, kamu yararına yönelik hizmetlerini gerçekleştiren gazetecilerin aynı zamanda yerelden genele sosyal, kültürel, ekonomik gelişim açısından da şehrimizin ve ülkemizin büyümesine, kalkınmasına doğrudan katkı sunduğuna vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Demokrasinin gelişmesinde ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir gazetecilik anlayışı önemlidir. Haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri vardır.

Gazetecilik, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakârlığıyla icrası zor, ülkenin vicdanı olma vasfını elinde bulunduran nadide mesleklerden biridir. Geçmişten bugüne düşünce özgürlüğünün yanı sıra demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan gazetecilerimiz; ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli kişilerdir.

Basın toplumun ortak sesidir. Bu açıdan gazetecilerin, yaptıkları haber ve değerlendirmeler ile toplumu doğru bilinçlendirme sorumlulukları da bulunmaktadır. Yönetenler ile yönetilenler arasında köprü görevi gören, şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif olarak görev alıp emek harcayan tüm kıymetli basın mensuplarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, meslek hayatlarındaki başarılarının devamını dilerim.”

Merkez İlçe Başkanı Terzi'den Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mehmet Terzi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “Kıymetli Basın Çalışanlarımız, Gazetecilik, insanlarımızın doğru bilgilere zamanında erişebilmesi, ülkemizde ve Rize’mizde vuku bulan olayları tarafsızca, özgürce ve ilkeli bir şekilde öğrenebilmesi açısından büyük önem arz etmektedir.

Toplumun da güncel siyasete katılabilmesinde dürüst, basın ahlakıyla çalışan gazetecilerimizin emeği büyük bir kısmı oluşturmakta ve bu sebepten ötürü gazetecilerimiz vebali büyük bir sorumluluk taşımaktadır. İnanıyoruz ki, Yeniden Büyük Türkiye, Yeni Bir Dünya için yapılan çalışmalarda, çıkılan yollarda, gerek ilkelerinizle ve gerekse inancınızla, en önemli işaret tabelaları yine sizlerin elinde bulunmaktadır.

Bu kıymetli görevi; kar kış demeden, her türlü zorlu şartlar altında ve maddi sıkıntılar içerisinde yürüten siz değerli basın mensubu kardeşlerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.