Zorlu şartlara rağmen kesintisiz enerji için 24 saat mesai

TAKİP ET

Rize'yi olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle meydana gelen elektrik kesintilerine karşı Çoruh Edaş ekipleri 24 saat mesai yapıyor.

Kar kalınlığının yer yer bir metreyi aştığı, hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü başta Rize olmak üzere Doğu Karadeniz Bölgesini olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle Çoruh EDAŞ ekipleri meydana gelebilecek elektrik kesintilerine karşı 24 saat mesai yapıyor.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. kurmuş olduğu “Kriz Merkezi” masası sayesinde Belediye ve İl Özel İdare kurumları ile koordineli olarak yürüttüğü çalışmalarını, kapalı yolların açılma haberini takip ederek bölgenin dört bir yanında gece gündüz, dağ bayır demeden yoğun kar yağışı ve fırtınaya karşı aralıksız sürdürüyor.

Öte yandan ekipler, karın yoğun olduğu ve araçların ilerleyemediği zorlu arazi şartlarına sahip bölgelere yaya olarak ulaşım sağlamaya çalışırken yetkililer, vatandaşların olası arıza durumlarında “186 Arıza İhbar ve Çözüm Merkezi” aracılığıyla başvuruda bulunabileceklerini belirttiler.