Yurtdışında Borsa Oynarken Nelere Dikkat Edilmeli?

TAKİP ET

Yurtdışı olan işlemler ülke dışında, uluslar arası piyasalar ve borsalarda gerçekleştirebileceğiniz hisse senetleri, vadeli işlemler kontratı, borsa yatırım fonları ve opsiyon alım ve satımlarını kapsamaktadır.

Yurt dışında borsa oynarken yabancı dil ihtiyacınız olacaktır. Bunun sebebi borsa oynayacağınız sitelerin yabancı dil ağırlıklı kurulmuş olmalarıdır. Bu sebep ile bu aşamada finansal tercüme, yardımı alabilirsiniz bu şekilde yanlış bir işlem yapma riskini ortadan kaldırmış olursunuz. Yurtdışı işlemler kurumsal ya da bireysel yatırımcılara korunma arbitraj veya spekülatif amaçlı pozisyon açma imkanları sunar. Bunların yanında yatırımcılar beklentilerine ve piyasaların dinamikliğine göre uzun ya da kısa pozisyon alabilir.

Yabancı sitelerden borsa oynarken İngilizce tercüme yardımı almanız sizin yararınıza olacaktır. Bunun sebebi ise ortada bir yatırım ve paranın söz konusu olması ve yanlış bir hamlede kayba uğrayacak olmanızdır. Global piyasalara ve bu piyasalarda ki farklı ürünlere ilgi duymuş yatırımlarını alternatif uluslar arası piyasalarda değerlendirmek isteyen kişiler, risk algısı yüksek veya orta düzeyde olan kişiler, yapmış olduğu iş dolayısı ile değerli metal ve emtiaların fiyat hareketlerine karşın kendilerini korumak isteyenler, için yurtdışı işlemler bu yatırımcılar için oldukça uygundur. Yurt dışında işlemler yapabilmeniz için bu konuda hizmet veren bir kuruma başvurabilir, ya da yurt dışı hesabı açılmasını talep edebilirsiniz.

Hesap açılımı gerçekleştikten sonra hesabınıza para aktararak işlem yapmaya başlayabilirsiniz. Uluslararası piyasada işlem gören hisse senetleri ya da borsa yatırım fonları alınıp satılabilir. Ayrıca borsa da yatırım fonlarını kullanarak da ilgili fonun performansını satmanın da mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Vadeli işlemler kontratı ise belirli bir vadede önceden belirlenen fiyat, miktar ve nitelikli malın, kıymetli madeni, sermaye piyasası aracını ya da dövizi alma veya satma hakkı veren sözleşmeler şeklinde tanımlanır.

Vadeli işlemler kontratları genellikle değerli metal, tarım, döviz, enerji, hisse senetleri endeksi gibi dayanarak varlığa dayalı olarak farklı vadelerde işlemler görebilir. Bunların yanında vade farkından dolayı spot fiyat ile vadeli fiyatlar arası küçük farklılık bulunabilir. Ancak bu farklılık alım satım anında bulunduğundan yatırımcının aleyhine ya da lehine bir durum yaratmaz. Bu fiyat farklılıkları ise vade uzadıkça artar, vade kısalırsa azalır. Yatırım anında anlamadığınız konular olur ise acil çeviri hizmeti alabilirsiniz.