Yoksa Siz de mi?

TAKİP ET

'Atın iyisine doru, insanın iyisine deli derler.' 'Yiğidin iyisine'ydi… Ama kadınlarımız…

Hep hayatın zorlukları onların sırtında, kolay delilikler ise bize… Aslında belki de en büyük delilikleri hep onlar yaptılar!

Bizde deli güvenilirdir. Güven demektir… Asla bir akıl eksikliği olarak algılanmaz ama, aklın esiri de değildir deli… Ona, asla mantık dersi veremezsin! Her zaman mantık varsa, orada zaten delilik de yoktur. Ama en güzel ürünler de delilerin elinde yetişir. Çünkü onlar aslında toplumun en hassas insanlarıdır. Kırılmaya gelmezler! Başkalarını kırmamaya özen göstermeleri ise, belki de onların en anlamlı deliliğidir.

Delilik, kazanmak hesaplarından ziyade doğruluk hesapları üzerine kurulur. Ve genelde de kaybederler. Yoktur içten pazarlığı ve size nasıl görünüyorsa odur her zaman. Ama bir delinin deliliği de asla sınanmamalıdır!

Bilmeliyiz ki delilikle, özgür bir beynin cesurca yarattığı, büyük bir dehanın ortaya attıklarıyla aynı değerdedir. Genelde akıllılardan öğrendiğimizden fazlasını öğreniriz onlardan.

Aslında delilik, bizi hayatın sırlarına yaklaştıran en güzel araçlardan da biridir. İnsanidir de…”Yoksa dünya, kainatın bir tımarhanesi midir?” diye de düşünebiliriz! Çünkü kainatın gizemi dünyadan ibaret değildir. Dolayısıyla bunu anlamak için de akıl yeterli değildir.

Hayatımda yaptığım bunca deliliğe rağmen, yapamadığım deliliklere hayıflanarak,”Benden bi deli olmaz!” diyorum. Ama artık söyleyeyim; tekrar hayıflanmamak için, akıllı olmak yerine kendim olmam yeterli olacak sanırım.

Siz de dikkatli olun! Her üç kişiden biri bizdendir. Yakın arkadaşlarınızda emare yoksa, tamamsınız demektir!...

Hoşçakalın…