Yerli Otomobil TOGG fiyatı ne kadar?

TAKİP ET

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilmesi planlanan yerli otomobilin fiyatının ne olacağı merak uyandırmaya devam ediyor.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu tarafından TOGG markası ile geçtiğimiz aylarda lansmanı yapılan Türkiye'nin ilk yerli otomobilinin yollara çıkacağı gün için çalışmalar devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk test sürüşünü yaptığı otomobilin Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait araziye kurulacak fabrikasının temel atma töreni de geçtiğimiz ay gerçekleştirilmişti.

Fabrikanın yapımının ardından üretime geçmesi planlanan TOGG marka otomobillerin 2022 yılının sonlarına doğru piyasaya sürülmesi hedeflenirken geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesapları üzerinden otomobilin fiyatıyla ilgili paylaşımlar gündeme düştü.

İlgili paylaşımlarda TOGG boş paket fiyatının 180 Bin TL (25 Bin Dolar), TOGG dolu paket fiyatının 216 Bin TL (30 Bin Dolar) ve TOGG full paket fiyatının ise 252 Bin TL (35 Bin Dolar) olduğu iddia edilmişti.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) cephesinden ise bir açıklama gelerek yerli otomobilin fiyatının henüz belirlenmediği ve 2022 yılından önce de belirlenemeyeceği duyurularak, yapılan paylaşımın doğru olmadığı ifade edildi.

TOGG'un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Türkiye'nin Otomobili'nin fiyatlarını kim açıkladı bilmiyoruz ama biz açıklamadık. Üstelik 2022'den önce de açıklamamız mümkün değil. Lütfen bu türden haberlere itibar etmeyiniz. Heyecan yaratacak gelişmeler ve daha fazlası için bizi takip etmeye devam ediniz." ifadeleri kullanıldı.

Böylece, TOGG otomobilinin fiyatı nedir ya da ne kadar olacağının 2022 yılından önce öğrenilemeyeceği belli oldu.