Yerli Helikopter İçin Hızlanıldı

TAKİP ET

Ulusal müdafa Bakanı Fikri Işık tarafınca meydana getirilen açıklamalarda Türkiye'nin yerli üretim konusunda gelişme gösterdiği ve yerli otomobil çalışmalarının arkasından yerli helikopter için de yoğun olarak çalışmalara başlandığı belirtildi. İlk ulusal helikopter olma özelliğini taşıyacak olan yeni projenin bitiş zamanı ise 6 Eylül 2018. Bu açıdan 6 Eylül 2018 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştirecek olan ulusal helikopter böylece Türkiye'de yeni bir dehemmiyet başlatacak.

Aselsan Açıktan DESTEK Veriyor

Aselsan tarafından teknoloji desteği verilen projede, helikopter üretimi bir tek TUSAŞ tesislerinde gerçekleştiriliyor. Genel maksatlı olarak üretilecek olan helikopter, bu bakımdan bir çok farklı alanda ve işte kullanılabilecek. Uson zamanların havalanması ve Türkiye'de ilk yerli bu dönemin başarılı bir halde tamamlanması adına cumhuriyetin 100’üncü yılının tercih edilmesi de zarif bir anlam yükleyecek.

Yerli helikopter ile ilgili yapılan açıklamalarda helikopterin Türkiye'deki yerli şartlarıyla yapılmasının çok önemli olduğu, 2 pilot ve 12 yolcu taşıyabileceği açıklandı. 6000 metre yüksekliğe kadar çıkabilecek olan araç saatte 250 kilometre hıza ulaşabilecek. Özellikle geçtiğimiz aylar içinde yerli helikopter üretimi ile ilgili çok farklı spekülasyonlar gündemde yer olsa da Fikri Işık yaptığı açıklamada mevcut şartlarda herhangi bir değişim olmadığını ve yerli helikopterin zamanında uçuşa hazırlanacağını söylemiş oldu.