Yerelden ulusala Arifoğlu ve teknoloji liseleri

TAKİP ET

Kasım ayının başında Rize yerel ve bazı sektör dergilerinde yazdığım makalede, Çay Endüstrisi dışında Rize’de gerçek anlamda ancak 3-5 sanayicinin var olduğunu yazdığım makale çevremden hem takdir aldı, kısmen de olsa spekülasyonlara neden olmuştu. Ardından “yerelden ulusala Rize’nin markaları” başlıklı kısa bir yazı daha kaleme alarak bilebildiğim markaları, üreticileri yazmıştım.

Demişim ki, “Çay Endüstrisi dışında nerdeyse sanayicisi olmayan Rize’de 100 kişiye yakın istihdam sağlayan Yelkenciler Endüstriyel, Çayeli Bakır ve Üçel Helva dışında Rize’nin gerçek anlamda katma değer üreten, hatta üretimi yanında geliştirdiği teknolojileri de ihraç eden reel markalarımızın ARİFOĞLU Reklam ile sınırlı”.

Ardından da bir başka yazıda da Arifoğlu’nu özel yazacağımı belirtip, bilebildiğim Riport, Rizespor A.Ş., Burger King, Huzur, Beyda, Hapeloğlu, Lazer Isı, Babillon, Ridos gibi hizmet ağırlıklı kurumlarımızın yanında  yerelin dışına da satış yapan, hizmet veren, katma değer yaratan, 50’nin üzerinde istihdamı olan başka markalarımız, üreticilerimiz var ise, onları da bilmeyi, paylaşmayı arzu ettiğimi vurgulamışım.

Arifoğlu’nu sohbetlerde anlattım ama yazmaya fırsatı bulamadım. Çay Tv de Sevgili Togay Muratoğlu’nun “Çayda Sabah” programına konuk olmuş Arifoğlu Reklam ve Fikret Arifoğlu. Az önce Youtube da denk geldim ve sonuna kadar dikkatle dinledim, izledim programının kaydını.

Uzun zamandır dost sohbetlerimizde paylaştığı meslek liselerimiz ve nitelikli istihdam sorunumuzu, ilgililerinde ilgilenmesi gerekecek tarzda fevkalade izah etti. Teknik lise yerine neden teknoloji liseleri olması ve desteklenmesi gerektiğini izah etti. (Sahi eskiden Ticaret Liselerinde 24 şaryo daktiloda yazı yazmayı öğretirlerdi, müfredatta bu aşıldı mı acaba!). Arifoğlu, ülke içi ve dışında yeni iş almada potansiyellerinin yüksek olmasına rağmen istihdam zorluğu nedeniyle temkinli büyüdüklerini, istihdama dayalı sıkıntıları azaltmak içinde  (bir yandan üzücü) otomasyona daha çok yöneldiklerinin altını çizdi programda. Devamında da Arifoğlu Reklam olarak neler yaptıklarını, hedeflerini süre elverdikçe paylaştı.

Sevgili Togay’a bu güzel ve Rize’miz, ülkemiz adına yararlı programı gerçekleştirdiği için kutluyorum, dost ve okuyanlarımın izlemesini öneriyor, çoğu zaman söylediğim bir cümleyi tekrarlıyorum.

Eksik gördüğümüzü, beğenmediğimizi eleştirebiliyorsak alkışı hak edene de cimrilik yapmayalım değerli dostlar, alkışlayalım. Hem de kıskanmadan.