Yeniköy esnafı isyanda: İş yerlerimiz gasp edildi

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Ensar Özçelik, Yeniköy Mahallesinde kamulaştırma mağduru olan esnafla bir araya gelerek 'Rize Milletvekilleri nerede' dedi.

Rize Merkeze bağlı Yeniköy Mahallesinde, karayolları ağına alınan Pazar Caddesi üzerindeki bazı iş yerlerine değerinden düşük kamulaştırma bedeli ödenmesi esnafın tepkisini çekmişti.

Yıkım kararı çıkan bazı iş yeri ve binalar için hak sahiplerine ödenen kamulaştırma bedelinin düşük olduğunu dile getiren vatandaşlar, daire fiyatları ile iş yeri fiyatlarının aynı değerde tutulmasına karşı çıkıyorlar.

Yeniden Refah Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Ensar Özçelik, mahalle esnafıyla bir araya gelerek "Burada esnaflar mağdur ediliyor. Daire fiyatları ile iş yeri fiyatları aynı olmamalıdır. İnsanlar yıllarca çay bahçelerinde çalışarak birikimleri ile daire veya iş yerleri satın almışlardır. Vatandaşa verilen fiyatlar ile aynı koşullarda bir iş yeri satın almak mümkün değildir. Rize 3 tane vekil Ankara'ya gönderdi ancak bir tek Muhammet Avcı bu insanların sorunları ile ilgileniyor, diğer vekiller nerede?” dedi.

Karayolu ağı için iş yerlerinin gasp edildiğini dile getiren esnaflar ise, 50 metrekare dükkana 180 Bin TL, 90 metrekare dükkana 248 bin TL gibi fiyatlar verilerek iş yerlerinin daire fiyatlarıyla bir tutulduğunu, oysa Belediyeye ait aynı büyüklükteki dükkanların bile 800 bin ila 1 Milyon 500 bin TL fiyatlarla satıldığını vurgulayarak, kendilerine verilen bedellere isyan ettiler.

İlgili Haber

Rize'de esnaflardan kamulaştırma tepkisi