Yeni Başkan Metin Kalkavan oldu

TAKİP ET

Rizespor Futbol Yatırımları Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin Olağan Kurulu İstanbul'da yapıldı.

Genel kurul sonrası yapılan açıklamada, şirketin kurucu başkanı olan ve Fenerbahçe’nin başkanlığına aday olduğundan dolayı görevi bırakacağı belirtilen Şadan Kalkavan’ın, şirketin onursal başkanı olacağı bildirildi.

Rizespor adına Türk Futbol Federasyonundan tescil ve yetki alınması ile birlikte futbol ile ilgili her şeyin Rizespor Futbol Yatırımları Ticaret ve Sanayi A.Ş. tarafından yapılacağının da altını çizen Başkan Mete, "Şirketin seçilen yeni yönetim kurulunda Rizespor’u temsilen A gurubu hisselerinden 10 kişi ve küçük ortak olan C gurubundan da 2 kişi olmak üzere 15 kişilik yönetim kurulu ile 2 denetçi seçildi. Genel Kurulda seçilen yeni yönetim kurulu Rizespor’un sevk ve idaresini yapacak" dedi.

Yapılan seçimde Şadan Kalkavan’dan boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığına Metin Kalkavan, Yardımcılıklarına Mehmet Emin Erkan ve Halim Mete seçilirken, şirketin icra Kurulu Başkanlığına yine Ünyeli Ulvi Suvarioğlu seçildi.

Öte yandan bugun ki genel kurulda başkanlık görevini bırakacak olan Şadan Kalkavanın yerine başkanlığa Metin Kalkavan'ın gelmesi bekleniyor.