Yazıcı: Türkiye'nin Erken Seçim gündemi yok

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, "Erken seçim olacak diye Türkiye'nin bir gündemi yok." dedi.

AK Parti Rize İl Başkanlığı 108. İl Danışma Meclis toplantısı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Rize İl Başkanı İshak Alim, İl Koordinatörü AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, AK Parti MKYK Üyesi Hikmet Ayar ve teşkilat mensuplarının katılımıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, gündemlerinde erken seçim olmadığını ve muhalefetin de sıkışmış durumda olduğunu söyleyerek, "Muhalefet Aday belirleme konusunda aralarında ittifak oluşturacak, ortak bir kanaat sonucu belirleyecekleri bir durum yok. Onun için realiteye uymayan, gerçeklikle bağdaşmayan argümanları tekrarlayıp duruyorlar. Bu boşuna bir tekrardır." diye konuştu.

Seçim tarihinin 2023 yılı Haziran ayının ortasında olduğunu söyleyen Yazıcı, "Erken seçim olacak diye Türkiye’nin bir gündemi yok. Hükümetimiz ve ilgili kurum, kuruluşlar hayat pahalılığı, ekonomik politikalar ve güncel konulara odaklanmıştır. Bizim amacımız ve hedefimiz insanımızın hayatını kolaylaştırmak ve Türkiye’yi daha ilerilere taşımaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan birkaç gün önce İzmir’de seçim tarihini hatırlattı. Seçim tarihini açıklamadı, açıklamasına gerek yok. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Seçim tarihi belli olsun.’ diyor. Seçim tarihi belli. Anayasa’ya göre 5 yılda bir yapılır. Dolayısıyla o 5 yıl, Haziran 2023’te doluyor." dedi.