Yaş çay destekleme fiyatına zam yapılmaması üreticiyle alay etmektir!

TAKİP ET

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak, hükümetin zam vermeye unuttuğu iki üründen birinin market poşeti, diğerinin ise yaş çay destekleme pirimi olduğunu söyledi.

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak yaptığı açıklamada, ülkede enflasyonun ayyuka çıktığı bir dönemde fiyatı değişmeyen iki ürünün marketteki poşet fiyatı ve çaya verilen destekleme bedeli olduğunu söyledi

Enflasyonun TÜİK rakamlarına göre yüzde 80.21 olduğu dönemde yaş çay destekleme bedelinin 30 kuruşta kalmasını eleştiren Bayrak, “Bu fiyat AKP Hükümetinin çay üreticisini kaale almadığını gösteriyor. TÜİK'in rakamlarında enflasyon yüzde 80'lerde açıklanırken yaş çay üreticisine verilen desteklemede zam yapılmaması AK Parti’nin çay üreticisine bakışını gösterir. " dedi.

Geçen yıl ki destekleme fiyatına bu yıl da zam yapılmamasının üreticiyle alay etmek olduğu şeklinde yorumlayan Bayrak, Memleket Partisi iktidarında çay üreticisine gübrenin bedava verileceğini ve destekleme fiyatının da yıllık enflasyon oranına göre açıklanacağını dile getirdi.