Varda Su Projesi tamamlandı

TAKİP ET

Varda İçme Suyu Yapım Bakım Onarım ve İşletme Birlik (Varda Birliği) Başkanı Sabit Karafazlı, Varda Su Projesinin tamamlandığını belirtti.

Varda Birlik Başkanı Karafazlı yaptığı açıklamada; "Rize’nin batıdaki ilçeleri olan İyidere, Derepazarı, Kalkandere, Kendirli Beldesi ile 39 köy ve de Trabzon İli Of ilçesine bağlı 3 mahallenin (Ağaçseven, Başköy ve Keler) içme suyu sorununu çözecek olan Varda İçme Suyu Projesi tamamlanmıştır. " dedi.

Projenin geçici kabullerine başlandığını ifade eden Karafazlı, "Yaklaşık kırk bin nüfusun ihtiyacını karşılayacak olan su projemiz Allah’a şükürler olsun bitmiştir. Birinci etap olan ana şebeke hattı 60 km, 2. Etap 87 km ve 3. Etap olan 29 km su deposunun bugün itibarı yapımı sona ermiştir. Ayrıca 4 adet ana depomuz da bitmiş durumdadır. Branşmanlar, vantuzlar, kapkajlar ve maslaklar da bitirilmiş elektronik sistemde de sona gelinmiştir.” dedi. 

40-50 yıllık köy içi su şebeklerini de en kısa sürede yenileyeceklerini ve ayrıca birliğin sürdürülebilirliği için 1,7 MV hes projesi de hayata geçireceklerini belirten Karafazlı, projenin etüdünün yapıldığını ifade etti.