Valilik olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz!

TAKİP ET

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş başkanlığında 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi hazırlık ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde sağlık, trafik, güvenlik, yükseköğrenim için gelen öğrenciler ve yurtlarla ilgili alınacak tedbirleri gözden geçirilirken il müdürlüklerini ilgilendiren konularda nelerin yapıldığını ve nelerin yapılması gerektiğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş 2023-2024 eğitim öğretim sezonunda Valilik olarak üzerlerine düşen her sorumluluğu yerine getireceklerini belirtti.

Toplantıda Üniversite için ilk defa şehrimize gelecek öğrencilerin barınması için gerekli tüm imkânların kullanılması, bağımlılıkla mücadele konusunda tüm eğitim kurumlarında gerekli tedbirlerin alınması, yeni gelen öğrenciler için gençlik merkezleri tarafından tanıtıcı stantların açılması, taşımalı ve özel servis araçlarının sık sık habersiz bir şekilde denetlenmesi; yurt, pansiyon, taşımalı eğitim vb. gibi yerlerde yemek hizmetlerinin sürekli denetlenmesi, okullarda güvenlik görevlisi ve kamera sisteminin bulunması, kamera sistemlerinin KGYS sistemine entegre olması, güvenlik görevlisi olmayan okul önlerinde görev alanına göre belirgin olacak şekilde jandarma ya da emniyet personelinin bulundurulması, okul müdürlerinin şüpheli kişi ya da durumlar karşısında kolluk kuvvetleri ile irtibata geçmede aksaklığa mahal verilmemesi kararları alındı.

Toplantıya; Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, Vali Yardımcısı Hüseyin Aydın, Emniyet Müdürü Murat Türesin, Jandarma Komutanı Ali Güngör, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Er, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Genç, KYK Rize Yurtları Müdürü Celal Uzun, Rize Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Kibaroğlu ve Necmettin Öksüz katıldı.