Vali Yazıcı: 'Laf olsun diye yapmıyoruz'

TAKİP ET

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Pazar Anadolu ve Fen Lisesini ziyaret ederek Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Pazar Millî Eğitim Müdürü Nimet Büyük ile birlikte kitap okuma saatine katıldılar.

Vali Yazıcı, ziyaret kapsamında öğrencilerle yaptığı sohbetinde meslek seçiminin, yaşam biçimini de belirlediğini belirterek, “Üniversitede bir bölümü seçmek aynı zamanda gelecekte yapacağınız mesleğe karar vermek demektir. Sadece üniversiteye girmiş olmak için bir tercih yapmayın. Gerçekten gelecekte çalışmayı planladığınız ve kendinize uygun olduğunu düşündüğünüz bölümü ve üniversiteyi tercih edin. Unutmayın, gelecekteki hayatınızla ilgili çok önemli bir karar verme aşamasındasınız. Bu süreçte kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin. Tercih edeceğiniz bölüm, meslek ve üniversite hakkında iyi bir araştırmayla doğrudan kendiniz bilgi edinin” dedi.

İNSAN SEVDİĞİ İŞİ YAPTIĞINDA BAŞARIYA ULAŞIR

Gelecekte bir mesleği gerçekten başarıyla yapabilmenin yalnızca yüksek puanlı bölümleri bitirmekle mümkün olmayacağının bilinmesini isteyen Vali Yazıcı, “Bölüm tercihi sırasındaki en önemli faktörler ise sizin ilgi ve yönelimlerinizdir. İnsan sevdiği işi yaptığında kuşkusuz başarıya ulaşır. Bu yüzden diğer aile bireylerinin sizleri bazı seçeneklere zorlaması doğru değil. Aileler çocuklarını başkalarıyla karşılaştırmamalı, onların istemedikleri programlara girmeleri için zorlamamalıdır” dedi.

BAŞKALARININ DOĞRULARI HER ZAMAN SİZİN DOĞRUNUZ OLMAYABİLİR

Tercihlerde sadece bugünü değil, geleceğin dünyasının da göz önüne alınmasını isteyen Vali Yazıcı, “Başkalarının doğruları her zaman sizin doğrunuz olmayabilir. Gelecek sizin olduğu için tercih de sizin. Kendi ilgi ve yeteneklerinizi mümkün olduğu kadar gerçekçi olarak değerlendirmeye çalışın” tavsiyesinde bulundu.

Vali Ersin Yazıcı, okul yöneticileri ve öğretmenlerin katılımıyla da RENK Projesini değerlendirdi.

LAF OLSUN DİYE YAPMIYORUZ

Bu projenin Rize’nin projesi olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; laf olsun diye bir şey yapalım düşüncesinde olmadığını söyledi.

Bu şehrin öğretmenlerinin Aydın, Kırşehir, Ankara ve Burdur’daki öğretmenlerden bir farkı olmadığını söyleyen Vali Ersin Yazıcı, “Bu saydığım iller yıllardır Türkiye’nin ilk onundaki illerdir. Burdur’daki çocuğun ne farkı var Rize’deki çocuktan; hiçbir farkı yok. Ben şuna inanıyorum siz eğitim kadrosu isterse bir hareket başlatabilir. Bir kıpırtı yaratabiliriz. Burada yaratacağımız hareketle çocuklarımızı bir yerlere getirebileceksek bunun mutluluğu bize yeter” dedi.

İKİ ŞEY İSTİYORUM

Öğretmen ve idarecilerden iki şey istediğini belirten Vali Yazıcı; sözlerine şöyle devam etti:“Birincisi işinize gönlünüzü katmanız, ikincisi o sıralarda oturan öğrencileri kendi çocuklarınız gibi hissetmeniz. Hepimiz ana babayız. Evlatlarımız için en iyisini istiyoruz. Bu çok zor bir şey değil. Bunu sadece istememiz gerekiyor. Mutlak suretle bir şeyler yapacağımıza inanıyorum. Laf olsun diye de böyle zor bir alana girmiş değilim”

HEDEFİMİZ VE AMACIMIZ O

Veli ve öğretmenle, eğitim kadrolarının yapacağı çalışmalarla öğrencinin her türlü şekle girebileceğini ifade eden Vali Ersin Yazıcı, “Bizim bir sinerji yaratmamız ve bu kentteki eğitim seviyesini biraz daha yukarılara çıkartmamız gerek. Hedefimiz ve amacımız o. Bu amacı gerçekleştirmek içinde vali olarak takip ve denetime devam edeceğim” diye konuştu.