Vali imzalı sahte belge Rize'yi karıştırdı

TAKİP ET

Sosyal medyada Rize Valisi Kemal Çeber imzasıyla paylaşılan ve 15 Ekim'den itibaren birçok etkinliğin durdurulacağına yönelik 'İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararı' gibi gösterilen sahte belgenin fotoğrafı bir anda binlerce kişiye ulaşınca inceleme başlatıldı.

Rize'de üzerinde İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kararı yazan ve Rize Valisi Kemal Çeber ile kuruldan 8 ismin imzasının taklit edildiği bir belgenin fotoğrafı paylaşıldı.

Kim veya kimler tarafından hazırlandığı bilinmeyen ve sosyal medyada paylaşılmaya başlanan "Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 15 Ekim gecesi 24.00 itibariyle bazı etkinliklerin durdurulacağına yönelik karar aldı." şeklinde paylaşılan belgenin sahte olduğu ortaya çıktı.

Rize Valiliği'nden konu hakkında yapılan açıklama şöyle;

"Son birkaç saat içinde Valiliğimize ulaşan bilgiler ve ihbarlar sonucu bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından 06.08.2020 tarih ve 24 sayılı ‘İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararı’ gibi gösterilen, aslında gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir belgenin yoğun şekilde paylaşıldığı tespit edilmiştir.

‘24 Nolu’ İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararı 11 Nisan 2020 tarihinde alınmış ve söz konusu Karar bambaşka bir konuyu içermektedir.

Bu itibarla; biri veya birileri tarafından; geçmiş tarihte alınmış ve o zamanki üyeler tarafından imzalanmış farklı konular içeren bir İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararı üzerinde tahrifat yapmak suretiyle kamuoyunun yanlış yönlendirilemeye gayret edildiği aşikardır.

Zaten bugün tarihli bir kararda İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Bebek’in ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak’ın imzasının olması mümkün değildir. Çünkü İl Çevre ve Şehircilik Müdürümüz Hasan Bebek, Genel Müdür Yardımcılığına atanmış, İl Milli Eğitim Müdürümüz Yaşar Koçak’da yıllık iznini kullanmakta, yerine Müdür Yardımcısı Mustafa Kalender vekalet etmektedir.

Kamuoyunu yanlış yönlendirme gayreti içerisinde olan ve bu sahte belgeyi hazırlayan kişi-kişiler hakkında ilgili güvenlik birimlerimizce gerekli işlemlere derhal başlanmış ve suç duyurusunda bulunulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”