Vali Çeber, Rize'deki son Koronavirüs durumunu açıkladı

TAKİP ET

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize'de koronavirüs tedavisi gören hasta sayısını açıkladı.

Rize Valisi Kemal Çeber, Flash53 Youtube Kanalında yayınlanan ve Turgay Ayhan’ın sunduğu "Evde Gündem" programında il genelinde hastanelerde tedavi gören hasta sayısını açıkladı. Çeber "Hastanelerimizde yatan hastalarımızın sayısı 25'in altında" dedi.

Gazeteci Turgay Ayhan’ın sorularını cevaplayan Vali Çeber Rize’deki Koronavirüs vakalarını değerlendirerek, "Daha önce iyiye gitme sürecini başlatmıştık. Alınan ilk sert tedbirler Rize'de alındı. Yol kontrol uygulamaları ve oradaki kontroller. Rize'de alınan tedbirlerin tamamını ilgili bakanlıklarla görüşerek yaptık. Rize nufus yoğunluğuna göre 4'üncü ildi. Ona rağmen temel verilerde biraz arındık. Rize Türkiye'nin en fazla trafik alan bölgesiydi." dedi.

Her bir vakanın karşılığı bir insan

Bugüne kadar Rize'de 3 bin 500'e yakın test gerçekleştirdiklerini söyleyen Vali Çeber, "Oransal olarak yapılan testlere göre vaka sayısında baya altlardayız. Bu toparlanmamızda da bizlere büyük kolaylık sağladı. Hastanelerimizde yatan hastalarımızın sayısı 25'in altında. Hastalarımızında durumu iyi, 5-6 kişi yoğun bakımda. 10 vatandaşımızı da kaybettik. Bakıldığında hepsi bizim elleri öpülesi büyüklerimiz. Bu vefatların her biri bizleri çok üzdü. Unutmamak lazım her bir rakamın karşılığı bir insan. Rize'de kaybettiğimiz vatandaşlarımızın her birisi, ciddi rahatsızlıkları olana vatandaşlarımız." ifadelerini kullandı.

Kırıkkale ilinden örnek vedi

Vali Çeber: "Kırıkkale'de uzun süredir sıfır vaka gidiyordu. Ama dün bügün çok önemli sıçramalar oldu. Çok fazla pozitif vaka oldu. Başka bir ilimizde de aynı şekilde yüksek vakalar görüldü. Bunu şunun için söylüyorum bazen toparlanıyoruz diyoruz, çünkü hemen rehavete kapılabiliyoruz. Bilim kurulumuzun verdiği bilgilere göre son 6-7 günde bir çok ilimiz bunları yaşadı. O yüzden Rize'deki olumlu tablo da bizleri rehavete kaptırmamalı ve tedbirlere uyumaya devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.