Vali Çeber makası eline aldı, çay hasadına başladı

TAKİP ET

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim ile birlikte 2020 yılı yaş çay sezonu açılışında çay hasadı yaptı.

Rize Valisi Kemal Çeber, "Gerekirse çaylığa iner çay da toplarım" ifadelerinin ardından yaş çay sezonunun açılmasıyıyla birlikte kolları sıvayarak Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim ile birlikte çaylığa girerek çay hasadı yaptı.

Üstüne giydiği yöresel kıyafetle birlikte eline makas alarak çay toplayan Vali Çeber, yaptığı açıklamada bölge dışındaki çay üreticileri için getirilen seyahat izninin ardından Rize'ye gelmek amacıyla 36 bin vatandaşın başvuru yaptığını belirterek, "Başvurular devam ediyor. Bunun 40 binlerde olacağını değerlendiriyoruz. Diğer illerle beraber 55–60 bin bandında bir başvuru var. İlimize de bu sabah itibariyle sadece çay müstahsili kriteriyle gelen vatandaşımızın sayısı 7 binlere ulaştı” dedi.

Rize'de bir kamu görevlisi pozitif çıktı

İl dışından gelen araçları tek tek kontrol ettiklerini belirten Vali Çeber, Rize'nin Koronavirüs durumuyla ilgili de bilgiler vererek, "Uzun süredir Rize’de Korona virüs testi pozitif olan kimseye rastlanmadı. Sadece dün Rize’de çalışan bir kamu görevlimiz Ankara seyahatinde virüse yakalandı. İl dışından gelen vatandaşlarımızda değil, Rize’de yaşayan bir kamu görevlisi, mecburi bir iş için Ankara’ya gitti, geldi ve Ankara'da kaldığı otelde büyük ihtimal virisü kapıyor. Ama anında tespit edildi, yalnız da yaşadığı için temas ettiği biri yok. Bununla beraber böyle 3-5 hastamız var” dedi.

100 kişilik ekip kuruluyor

İl dışından Rize'ye gelen çay üreticileri için her aileden bir kişiye test yapılacağını ve test sonucunun negatif çıkması halinde bu kişinin çay alım yerlerine ve sosyal alanlara çıkabileceğini dile getiren Çeber, "Diğer hane halkı ise bu testin sonunda çay bahçesinde çalışmaya başlayacak. 14 günlük periyot tamamlandığında biz ne yapıyorsak onlar da aynı hale gelecek. Bu amaçla 100 kişilik bir ekip kuruyoruz.” şeklinde konuştu.