Vali Çeber: Bana da öğretilsin, ben de çay toplarım

TAKİP ET

Rize'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de önümüzdeki günlerde başlayacak olan çay hasadı için değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Rize Valisi Kemal Çeber, önceliklerinin Rizelilerin sağlığı olduğunu dile getirerek sosyal medya üzerinden kendisine yüklenen çay müstahsillerine ‘Öğretirseler çayda toplarım’ ifadeleriyle cevap verdi. 

Seyahat yasağının gelmesiyle Rize’deki günlük vaka sayılarının 10 civarından 0’a kadar düştüğünü dile getiren Rize Valisi Kemal Çeber “Büyük şehirlere seyahat yasağı gelmesine endeksli şeyler oldu. Ne zaman ki seyahat yasağı getirildi, ilimizde ki rahatlama süreci başladı. Son 12 gündür aldığımız veriler stabildir. İlimiz dışarıya açık olduğu sürede günlük vaka sayımız 10 civarıydı. Son 12 gündür günlük vaka sayımız 0,1,2 olmaya başladı” dedi.

İzni veremiyoruz!

Rize’ye gelmek isteyen herkesin geldiğinde vaka tablosunun büyüceğini dile getiren Çeber “Seyahat izni istenen iller bize diyor ki ‘Biz bu izinleri veremiyoruz’. İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara diyor ki ‘Rize biz bu izni veremiyoruz’. Bizimde şuan da ki temel önceliğimiz sağlık, tek bir hemşehrimizin hastalanmaması. Bize bilim insanlarımızın söylediği, bunun tek bir yöntemi var izolasyon ve bulunulan yerde kalınması. Sadece Üsküdar’da binlerce başvuru oluğunu düşünürseniz ve burada nüfus cüzdanında Rize yazan hemen hemen her hemşehrimizin çay müstahsili olduğunu düşünürseniz, çay müstahsili olan herkesin Rize’ye geldiğini düşünürseniz, yeniden nasıl bir tablo ile karşılaşacağımızı sizler hesap edin” ifadelerini kullandı.

"Bana da öğretilsin, ben de toplarım"

Kendisine yönelik sosyal medyada ‘Vali çıksın çay toplasın’ cümlelerine cevap veren Rize Valisi Çeber “Benim kıymetli hemşerilerimin hiç biri Rize’yi hasta edelim diye gelmiyor ve en az bizim kadar dikkat ediyor. Hastalık çok sinsi, bulaş çok riskli. Vali çıksın çayı toplasın, toplarım. Bana da öğretilsin tabi ki toplarım. Gün bugündür, Rize valisi olarak Rizeli hemşehrilerime her konuda güvendiğim gibi bu konuda da güveniyorum” şeklinde konuştu.