Uzun: 15 Temmuz Demokrasiye el koyma bayramıdır

TAKİP ET

Tv53 ekranlarını konuk olan Çay Sanayicileri Derneği Başkanı Hasan Uzun CHP'nin meclise sunduğu çay önergesi ve MHP'nin hazırlamış olduğu Çay Kanun taslağını sert bir dille eleştirdi.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Çay Sanayicileri Derneği Başkanı Hasan Uzun Tv53’de yayınlanan Turgay Ayhan ile "Bir Başka Konu" programının konuğu oldu.

Çayın sorunlarının araştırılması ve taban fiyatın altında özel sektörün çay almamasının istendiği CHP'nin önergesi ile ilgili konuşan Hasan Uzun, "CHP önerge vermesin, şimdilerde MHP’de önerge veriyor. Ben MHP İl Başkanına da söyledim, CHP’ye de söyledim, şov siyaseti yapmasınlar. Öyle bir çay kanunu hazırlanmış ki gelsin onun içerisinden birkaç tane cümle alsın, hatta hepsi içerisinden bir tane çıkartsaydı Çay Kanunu şimdiye kadar bitmişti." dedi.

ÇAYA HİÇ BİR KATKILARI YOK

Milliyetçi Hareket Partisi'nin üzerinde çalıştığı taslağı eleştiren Uzun: “Taslaklarını yiyim onların ben. Hazırda olan bir taslak var zaten. Ali Bayramoğlu o kadar güzel bir taslak hazırlamış ki Türkiye’de bütün tarım yerlerinde geçerlidir. 36 tane maddenin ikisini atın, 10 tanesini at, 20 tanesini at, kendi düşüncelerini de sunsunlar işte. Yeni Çay Kanun taslağı hazırlıyorum yok ya. Tahsin Sancak şov yapıyor. 10 sene Borsa başkanlığı yaptı, 350 tane üyesi vardı, 170 üyeyle teslim etti, 170 tanesi de batma noktasındaydı. Çaya bir tek katkısı olmayan Ziraat Odası Başkanı gibidir. Aynı Ziraat Odası başkanı gibi, gelene güldü gidene güldü, beni seçin yeter diyenler. Bu arkadaşlar Çaya hiçbir katkısı olmayan arkadaşlar, ben öyle istemiyorum.“ dedi.

15 TEMMUZ DEMOKRASİYE EL KOYMA BAYRAMIDIR

15 Temmuz darbe teşebbüsünü eleştiren Uzun ,15 Temmuz’un Demokrasi Bayramı değil de Demokrasiye El konma bayramı olduğunu savundu.

Uzun: "15 Temmuz’da dostlar aralarında kavga ederek bu milleti kırdılar. Kavga edenler ettirenler ve bu birlikteliğini kamuoyunu istediği gibi kullananlar demokrasiden bahsedenler 15 Temmuz’u demokrasi bayramı diye savunmaya kimsenin hakkı yok. 15 Temmuz demokrasiye el konma bayramıdır. Demokrasiye el konulmuş, adalet kalkmıştır. Adaletsiz bir şekilde tuttuğunu sen teröristsin diyerek içeri attırmış, sen hainsin demiş içeri atmış, yolsuzluk dosyaları kapatılmış, Türkiye’deki birçok olaylar bu şekilde kapatılmıştır. Detayına girmek istemiyorum, çünkü 15 Temmuz’da birçok insanımız can verdi, zulüm gördü görmeye de devam ediyor. İnşallah bunun aydınlatılmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Müslüman ve Türk kanınını 15 Temmuz’da akıttıklarını ifade eden Uzun: “15 Temmuz’dan sonra biliyorsunuz 24 Temmuz’da Suriye’ye girdik. Suriye’ye girmenin yanlış olduğunu diyen komutanlar yok. Tıpkı Ergenekon gibi Amerika’ya Irak’a girmenin yanlış olduğunu diyen komutanlar Ergenekon diyerek içeri atıldığı gibi, yine Turgut Özal döneminde Amerika’ya destek vermenin yanlış olduğunu söyleyen komutanlarında istifaya zorlayarak durdurmuşlardı o zaman da. O istifa eden komutanlar babayiğitti. Ama maalesef 15 Temmuz’da kim kazandı, Amerika kazandı, Rusya kazandı. Rusya ve Amerika geldi Sınırımızda İsrail Devletini kurdular ve kimse sesini çıkartamadı. Hem de vatanseverlik adına yapıldı. Zalim ve katil Rus ve Amerika’yı sınırımıza yerleştirdik. Müslüman ve Türk kanını o bölgeler de akıttılar ve biz 15 Temmuz’u kutluyoruz.“ dedi.

KİMSE SESİNİ ÇIKARTAMADI

15 Temmuz darbe teşebbüs gecesinde Ak Parti'nin bütün birimlerine haber verdiğini söyleyen Uzun: “Kimse sesini çıkartamadı, sesini çıkartanlar 15 Temmuz Fetöcü haini oldu. Batıdakiler Fetö haini, doğudakiler zaten PKK’lı. Demokrasi bu şekilde taca atıldı ve kanun hükmünde kararnamelerle herkesi istediği gibi yargıladı, iktidar istediğini yapabiliyor. Kutuplaşmayı ortaya koydu. Fetüllah Gülen kimdir ki Türkiye’de ihtilal yapacak. Hiçbir Fetullahçının haberi yok. Ama Ak Parti Bütün Teşkilatlarına bilgi verdi ve herkes teşkilatına gitti. Ben o dönem Rize Ticaret Borsası yönetimindeydim, bize de borsaya yazı geldi, herkes birimine gelsin şeklinde. Hani bilmiyorlardı. Bize yazıyı gönderenler internetten bilgi verenler nasıl bilmiyordu da eniştesinden aldı haberi.“ ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ’DA 1 TANE AK PARTİ’Lİ ÖLMEDİ

Türkiye’de karanlık işlerin döndüğünü bu düzenin bir an önce düzelmesini isteyen Saadet Partisi GİK üyesi Hasan Uzun: “15 Temmuz’da 1 tane Ak Partili ölmedi. Ama 18 tane Saadet partili şehit oldu ve bunlar teşkilatlarımızda görevli olan kişilerdi. Ak Parti’nin üst düzey yöneticilerine defalarca şunu söyledim. Şehit olanların içerisinde bir tane Ak Parti’nin içerisinde şu kademede görev yapıyordu diye gösterin bana, gösteremezler. Çünkü kendi adamlarını birimlerine çekmiştiler. İnşallah kısa zamanda gerçek ortaya çıkar. Gerçekten Türkiye’de bu kadar karanlık işlerin döndüğü düzenin değişmesini istiyorum.“ dedi.