Usta: Rize'de Cumhur İttifakını zora sokuyor!

TAKİP ET

BBP Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, istişare kültüründen uzak "Biz biliriz, biz yaparız" mantığının hem Rize'ye zarar verdiğini, hem de Cumhur İttifakını Rize'de zora soktuğunu söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Rize'de sanayi esnafını ziyaret ederek sorunları yerinde dinlediler.

2017 yılından bu yana gündemde olan Engindere'deki Sanayi Sitesinin taşınma sürecinin gerekli istişareler yapılmaması ve "biz biliriz" mantığının hakim olmasından dolayı sıkıntılı bir süreç haline geldiğini belirten BBP Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, "Gelinen noktada sanayi esnafı kaderine terk edilmiş bir halde sürgün bölgesine gönderilmek isteniyor." dedi.

Dere yatağındaki yere bu ısrar neden?

2017 yılında ilgili bakanlıktan gelen mühendislerin, Sanayi Bakanlığı ve TOKİ yetkililerinin de onay vermediği yerde sanayi sitesinin kurulduğunu belirten Usta, "Dere yatağında, eğimli bir arazide, ne yolu var, ne kavşağı, iki defa iptal edilen projede otopark yok,  sosyal alan yok, arıtma tesisi yok. Dere yatağı olan bir yere bu ısrar neden. Bu Proje olması gerektiği gibi esnafımızın, Hemşerilerimizin taleplerini karşılayacak ve şehrimize vizyon katabilcek, 50 ila 100 yıl sonrasına bile hitap edebilecek bir şekilde yapılsa daha güzel olmaz mı?" ifadelerini kullandı.

Sanayi esnafımızı sürgüne göndermeyelim!

Sanayi sitesinin taşınma sorununun sadece sanayi esnafının sorunu olmadığını, aynı zamanda tüm Rize'nin sorunu olduğunu söyleyen Usta, "Sanayi bir hizmet sektörüdür. Yapılması gereken ulaşımı, oto parkı, sosyal alanları olan, araçların ve tırların girişine çıkışına uygun, Sarp Sınır Kapısı da dikkate alınarak, uluslararası yol güzergahı ile transit araçlara da hizmet edebilecek, tüm bölgeye hakim bir proje yapılmasıdır. Sanayi yönetimi Gündoğdu Bozukkale'de için bir proje yaptılar, biz bunu ve yerini de inceledik, BBP Rize olarak destek veriyoruz. Deniz dolgusunda havalimanı, hastane, bardak, çanak oluyor da neden yatay mimarisi ile güzel bir sanayi projesi olmasın. Çaykur'dan sonra en çok istihdam üreten, 269 dükkanla, bin 500 kişiye iş-aş sağlayan, 1980 yılından bu yana ilimize ve bölgemize hizmet eden, katma değer üreten sanayi esnaflarımızı sürgüne göndermeyelim." dedi.

Cumhur İttifakını zora sokuyor!

Cumhur İttifakı olarak,  AK Parti, MHP ve BBP bir arada konuyu çözebilecek durumda olduklarını ifade eden Usta, "İstiyoruz ki Rizemizde istişare hakim olsun. Biz biliriz, biz yaparız mantığı şehrimize zarar veriyor, Esnafımızın ve milletimizin talepleri dinlensin, siyaset milletimize hizmet için vardır. BBP, AK Parti ve MHP olarak gelin birlikte bunu çözelim. Dere yataklarında yapılaşmaya izin verilmemesine rağmen burada diretilmemeli. Yer yanlış. Tıpkı Emniyet Müdürlüğü ve AVM'de olduğu gibi. Bir kere yaptık ettik olmamalı. Bunlar Rize'miz de Cumhur İttifakını zora sokmaktadır. Biz yaklaşan seçimlerde Rize'mizden zafer kazanmak istiyoruz." şeklinde konuştu.