Usta: Doların düşüşü çok daha hızlı olacak!

TAKİP ET

BBP Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, döviz kuruna karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı ekonomik kararlara tam destek verdiklerini söyledi.

"1 Lira 1 Dolar neden olmasın?" diyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, "Birlik olursak, doğruları kararlılıkla yaparsak neden olmasın. Döviz kuruna karşı, ekonomide atılan adımlar, paradan para kazanma hesapları yapanların heveslerini kursağında bırakacaktır." dedi.

Türk Lirasını güçlendirecek ve dolar karşısında değer katacak olan TL Mevduat hesabı ile döviz kuruna karşı oluşabilecek kaybın karşılanmasının çok isabetli bir karar olduğunu belirten Usta, "Bu kararın kartopu etkisi ile çığ gibi büyüyeceği görünmektedir, ilerleyen günlerde dolar tek haneli rakamları da görecektir. Panik havası eseceğinden doların düşüşü çok daha hızlı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Vatandaşın alım gücü artırılmalı

Üretim, istihdam ve ihracatı destekleyici proje odaklı kamu bankaları desteği getirilen vergi indirimlerinin de kısa sürede piyasaları canlandırarak bolluk ve bereket ortamını sağlayacağına inandığını belirten Usta, "Piyasada özellikle gıda, inşaat ve sanayi malzemelerindeki fahiş fiyatların geri çekilmesi takip edilmelidir. Yanlız kurun düşmesi yeterli değildir, bu fırsatçıların da, zerre kadar gözünün yaşına bakılmamalıdır. Emekli ve Memur kardeşlerimizin de maaşlarına da asgari ücrette olduğu gibi ciddi artış yapılmalı, tarım ve hayvancılık da tam olarak desteklenmelidir. Bununla beraber vatandaşımızın da alım gücü arttırılmalıdır." önerilerinde bulundu.

Dolara bağlı tüm ihaleler TL ile yapılmalı

Usta açıklamasını şöyle sürdürdü; "Faizle mücadele, daha kararlı ve ciddi rakamlarla indirilmeli, sadece merkez bankası indirimi ile değil, faizin tüm unsurları, sebepleri de ortadan kaldırılmalıdır. Dolara bağlı tüm kamu ihale ve tarifeler TL ile yapılmalı, Türk İslam Devletleri ile ve komşu devletlerle ticari ilişkilerimiz de ortak para birimi TL olmalıdır.  Ayrıca artan enerji doğalgaz, elektirik ve yakıt fiyatları kur öncesi seviyesine çekilmeli, bunların da denetimi ve kontrolü yapılmalıdır. Kurun düşmesi o zaman vatandasimizin cebine yansır."