Usta: Cumhur İttifakı engel değil, fırsattır

TAKİP ET

BBP Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, Cumhur İttifakı içinde yer almalarının Rize'de siyaset yapmalarına engel olmayacağını, aksine kendilerini ifade edebilmek adına bir fırsat olduğunu söyledi.

Haber: Turgay AYHAN

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Rize basınıyla buluştu. İl Binasında düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan Usta, doğruya doğru, eğriye eğri diyerek Rize’de siyaset yapacaklarını söyledi.

Büyük Birlik Partisi Rize teşkilatı olarak birlik ve beraberlik içerisinde Rize’ye hayırlı ve faydalı hizmetler yapmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Usta, “Rize için bir şey yapılabilecekse bunun kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde yapılabileceğini düşünüyoruz. Teşkilat olarak halkımızın sıkıntılarına ve dertlerine tercüman olacağız. Parti ayrımı yapmadan çözüm önerileri sunarak ve projeler hazırlayarak Rize için dertlenen herkesle düşüncelerimizi paylaşacağız” dedi.

İttifak ortağıyız, hükümet ortağı değiliz

Rize’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da memleketi olması dolayısıyla zor bir il olduğunu söyleyen Başkan Usta, “Bu bizim Rize’de siyaset yapmamıza engel olmayacaktır. Partimizi tüm teşkilatlarımızla Rize’nin tamamına yayarak çalışmalarımızı yapacağız. Nezaketle, tatlı dille, Reis-i Cumhurumuzun memleketi olması hasebiyle siyasi çizgimize dikkat edeceğiz ama siyaset de yapacağız. Cumhur İttifakı içerisinde olsak da Genel Başkanımız Mustafa Destici Beyin söylediği üzere hükümetin ortağı değiliz. Bu yüzden Şehit Genel Başkanımız Muhsin Yazıoğlu’nun çizgisinden şaşmadan, doğruları söyleyerek, yanlışları belirterek siyaset yapacağız.” dedi.

Rize’de teşkilatlanmaya başladıklarını ve üye çalışmalarının yanı sıra mahalle temsilcileri atamalarını da sürdürdüklerini belirten Abdulkadir Usta, “Çayeli İlçe Başkanlığı ve Fındıklı İlçe Başkanlığı için atamalarımız yapıldı. İlçelerimizin tamamında parti teşkilatlarımızı kuracağız. Acele etmiyoruz, partimizin çizgisine yakışan kişilerle teşkilatlanma çalışmalarımızı yürüteceğiz.” dedi.

Cumhur İttifakı içinde olmak engel değil fırsattır

Gönüllerinde hala Milli Görüş sevdasını taşıdıklarını ifade eden Usta, “Bizim siyasi çizgimiz Rahmetli Hocamız Necmettin Erbakan ile Şehit Genel Başkanımız Muhsin Yazıoğlu’nun çizgisinde olacak. Erbakan Hocamızın siyasi çizgisine aykırı bir çalışmamız da olmayacak Muhsin Başkanımızın çizgisine aykırı da olmayacak. Bu konuda duyarlıyız. Çizgimiz bu istikamette olduğu sürece Cumhur İttifakı içinde olmamıza bakmıyoruz. Vatandaşımıza hizmet noktasında ne yapabileceğimizin derdindeyiz.Cumhur İttifakı içinde olduğumuz için hükümeti eleştirmeyeceğimiz, yanlışına yanlış demeyeceğimiz anlamı çıkmasın. İttifaktayız diye çayın sıkıntılarını dile getirmeyecek miyiz? İlimizdeki biz biliriz, bir yaparız mantığını eleştirmeyecek miyiz? Cumhur İttifakı içinde olmamız Rize’de siyaset yapmamıza engel olmayacağı gibi hatta kendimizi daha iyi ifade edebilmek adına bir fırsattır.” şeklinde konuştu.