Usta: 210 bin çay üreticisine neden Promosyon ödenmiyor?

TAKİP ET

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Usta, 210 bin çay üreticisinin promosyon haklarının nerede olduğunu sordu.

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlerine günler kala ve yaklaşan Yaş Çay sezonu öncesinde üreticileri ilgilendiren promosyon haklarıyla ilgili adım atılmamasını ve siyasetçilerin de bu konuda sesiz kalmasını üzülerek takip ettiklerini söyledi.

Çay parası ödemelerine karşılık bankalarca üreticilere promosyon hakkı ödenmesi halinde, üreticilerin de alacakları gübreyi finanse edebileceğini belirten Usta, "Ülkemizde Kamu ve Özel Bankalar Emekliye, Memura, Özel Sektör ile birçok Kurumda çalışan işçilere maaşları karşılığında Promosyon Bedeli ödemesi yapıyor. Bu hakkı en çok alması gereken 210 bin çay üreticimize neden Promosyon ödenmiyor? Neden siyasetçilerimiz bu hakkın savunucusu olmuyorlar. Yoksa promosyon adı altında Çaykur ve Özel sektör destek alıyor da bu üreticiden mi gizleniyor? Bunu da ögrenmek istiyoruz." dedi.

Özel sektör fabrikalarının bazılarının da çalışanlarına promosyon bedellerini ödemesi gerektiğini söyleyen Usta, "Bununla ilgili de bizlere ciddi şikayetler, talepler gelmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımıza Promosyon konuyu dosya ile arz edildiğinde gerekli talimatları vererek, 210 Bin Çay Üreticimizin bu promosyon hakkını çözeceğine yürekten inanıyoruz. Bu konun daima takipçisi olacağız. Büyük Birlik Partisi olarak daima Aziz Milletimizin ve Şanlı Devletimizin yanındayız." şeklinde konuştu.