Ünal Karaman 'İşimiz zor' dedi

TAKİP ET

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ünal Karaman, bundan sonraki maçlarda zorlanacaklarını söyledi.

Süper Lig'in 21. Hafta erteleme maçında Göztepe deplasmanından 2-0 mağlup ayrılan Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Ünal Karaman, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Bazı müsabakalar vardır, oynarsınız, kaybedersiniz ve üzülürsünüz. Biz bugün sadece sonuç adına üzüldük ama maçı hak eden bir rakibimiz vardı, onları tebrik ediyorum." dedi.

Takım olmanın farklı bir özveri gerektirdiğini belirten Karaman, "Farklı özelliklerde bulunmuş oyuncuların bir takım kimyası ortaya koyması gerekir. Mesela çok iyi savunma yaparsınız, etkili hucüm oyuncularınız olur. Gol yemeyi göze alırsınız ama dersiniz ki biz gol atacağız. Biz bugün bu çeşitlemeyi istediğimiz şekilde yapamadık. Anlaşılan bundan sonraki müsabakalarda zaman zaman zorlanacağız çünkü bu tarz, bu şekilde bir oyunun bize arzu ettiğimiz sonuçları getirecek boyutta olduğunu düşünmüyorum. O yüzden kendimizi ciddi bir hesaba çekeceğiz. Eğer varsa yetenek, o yetenekleri küllerinden sıyırıp açığa çıkmasını bekleyeceğiz. Ama görünen o ki biraz daha yolumuz var" dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle liglerin ertelenmesi ihtimaline karşı fikirleri sorulan Teknik Adam Karaman, "İnsanın kıymeti, canı, dünyalıklarla ölçülebilecek durumda değildir. Bu yüzden devletin etkili ve yetkili kurumları insanın oynadığı bir oyun yüzünden, insan canıyla oynamazlar. Dolaysıyla bir risk varsa, bu risk adına gereğini yaparlar. Bu anlamda yetkililerin konuyla ilgili gerekli hassasiyet ve sorumluluk içinde olacağını düşünüyorum. Birçok insanın kafasında soru işaretleri var. Bu yüzden insan canı için en doğru kararın alınacağını düşünüyorum." dedi.