Ulusal Çay Konseyi de o maddeye karşı çıktı: Kim koyduysa açıklasın

TAKİP ET

Ulusal Çay Konseyi Başkanı Mehmet Erdoğan, Çay Kanunu Teklifinde tepki çeken yaş çay fiyatının belirlenmesi maddesinin kimler tarafından konulduğunun açıklanmasını talep etti.

AK Parti tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulan Çay Kanunu Teklifi tepki toplamaya devam ediyor.

Kanun Teklifine Ulusal Çay Konseyi de karşı çıkarak, yaş çay fiyatının kendileri tarafından belirlenmesini öngören maddenin talepleri olmadığı ve bu maddenin kimler tarafından konulduğunun kamuoyuna açıklanması gerektiği ifade edildi.

Ulusal Çay Konseyi ve aynı zamanda Rize Ticaret Borsası Başkanı olan Mehmet Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada, "Hazırlanacak çay kanun taslağının çay tarımında, sanayisinde ve ticaretinde bütün tarafları memnun edecek çayımızın katma değerini arttıracak nitelikte olması gerekmektedir. " dedi.

Bu değişikliğin yapılma sebebi nedir?

Bu zamana kadar hazırlanmış bütün taslaklarda taban fiyat açıklamasının "Bakanlık tarafından yapılır" ibaresi olmasına ve yine hazırlanan diğer taslaklarda yaş çay taban fiyatı uygulaması olmasına rağmen sunulan bu taslakta bu maddelere neden yer verilmediğini soran Erdoğan, "Bütün tarafların memnuniyeti gözetilecekse Yaş çayın taban fiyatını Ulusal Çay Konseyi belirler maddesi neden bu kanuna konulmuştur? Ulusal Çay Konseyi Yönetim Kurulu olarak bizleri de zan altına bırakan Çay Kanun Tasarısı’nda böyle bir değişiklik kimin tarafından ne şekilde yapılmıştır? Bu değişikliğin yapılma sebebi nedir? İlgililer tüm bu soruların cevaplarını kamuoyuna açıklanmalıdır. Açıklama yapılmayınca yanlış bilgiler kamuoyunu tedirgin ediyor ve yanlış yönlendiriyor. Bölgede özellikle Rize’de kamuoyu tarafından ve bizler tarafından böyle bir açıklama beklenmektedir." ifadelerini kullandı.

Çay Kanunu Teklifine RTEÜ'den de tepki geldi

Yaş çay fiyatını Ulusal Çay Konseyi belirlesin demedik!

Yazıcı: Çay Kanunu ile ilgili çıkan eleştiriler asılsız

Çay Kanunu Teklifi TBMM'ye sunuldu