Ülkemiz büyük bir ekonomik sıkıntı dönemi yaşıyor

TAKİP ET

Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, Türkiye'nin büyük bir ekonomik sıkıntı dönemi yaşadığını ve bu sıkıntılardan dolayı zorlu bir süreçten geçtiklerini belirtti

Rize Ticaret Borsası Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Resul Okumuş başkanlığında yapıldı. Okumuş, ülke gündemi ve çay sektörü hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantıda konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ise Rize Ticaret Borsası’nın yaptığı çalışmalar, çay sektörü ve ülke gündemindeki gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Borsanın önemli projelerinden olan Çay Araştırma ve Geliştirme Merkezi (Çaymer) ve Çay Çarşısı Projelerinde gelinen son nokta hakkında bilgi veren ve Çaymer'de özel çay üretimleri denemeleri yapılmaya başlandığını ifade eden Erdoğan, Çay Çarşısı Projesi'nin evrak işlerinin tamamlandığını ve en yakın zamanda da temel atma töreni yapacaklarının müjdesini verdi.

Ülkenin ekonomik durumuyla ilgili çay sektörü temsilcilerini bilgilendiren Erdoğan, "Ülkemiz büyük bir ekonomik sıkıntı dönemi yaşanmakta ve bu sıkıntılardan dolayı zorlu bir süreçten geçmekteyiz. Döviz kurlarındaki bu dalgalanmaların Ekim ayının sonuna kadar devam edeceği öngörülüyor. Sektörümüz ve ülke olarak bu durumdan alnımızın akıyla çıkacağımıza inancım tamdır" dedi.

Çay sektörünün bu ekonomik dalgalanmadan azami şekilde etkilenmesi için korumacı bir tutum sergilenmesi gerektiğini önemle belirten Erdoğan, "Ülkemizde dengesizlikler içinde olan bu ekonomide, çay sektörünün çok açılmadan elindekini koruyarak ticaret yapmaları gerekmektedir. En az etkiyle bu süreci atlatmalıyız” dedi.