U21 hem dörtledi, hem lidere ilk çelmeyi taktı

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U21 ekibi, sahasında konuk ettiği ve haftaya namağlup lider olarak giren Atiker Konyaspor'u 2-1 mağlup ederek hem rakibine sezonun ilk mağlubiyetini yaşattı, hem de liderlik koltuğundan etti.

Haber: Turgay AYHAN

U21 Ligi Süper Lig Grubu 9. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor U21 ekibi, ligde mağlubiyeti bulunmayan ve haftaya lider başlayan Atiker Konyaspor U21 ekibini sahasında konuk etti.

Mehmet Cengiz Tesislerinde oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.  Ligin 5’inci haftasında Bursaspor U21 ekibiyle oynanan maçın 8’inci dakikasında rakip futbolcuyla çarpışarak burnu kırılan Emirhan Azak, yaşanan bu üzücü olaydan yaklaşık 40 gün sonra iyileşerek yeniden forma giydi.

Maçın 16’ncı dakikasında konuk Konyaspor ekibi Hazar Güntekin'in kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Golden iki dakika sonra ise penaltı şansı kazanan ev sahibi Çaykur Rizespor, topun başına geçen Muhammet Çelik’in bu şansı gole çevirmesiyle beraberliği yakaladı. Karşılıklı atakların yaşandığı maçın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

Her iki ekibin de üstünlük sağlamak adına sıkı mücadele ettiği ikinci yarıda Çaykur Rizespor, Onur Civelek’in ayağından net denilebilecek iki pozisyonda golle buluşamazken 78’inci dakikada Muhammet Çelik skoru 2-1 yaparak hem kendisinin, hem takımının sahadan galibiyetle ayrılan ikinci golünü kaydederek bu sezonki gol sayısını 6’ya yükseltti. Öte yandan Kulüp Başkanı Hasan Kartal, yeni Sportif Direktör Yılmaz Bal, yöneticiler Serkan Karavin ve Sadullah Köse ile birlikte karşılaşmanın ikinci yarısını saha içinden izledi.

Ligin ilk 5 haftasını 1 puanla kapadıktan sonra sırasıyla Evkur Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe, Kayserispor ve şimdi de Atiker Konyaspor galibiyetleriyle üst üste 4’te 4 yapan Yeşil-Mavili Çaykur Rizespor, 13 puana ulaşarak 12’nci sırada haftayı tamamladı. Ligdeki ilk mağlubiyetini elde ederek liderlikten olan Atiker Konyaspor ise 18 puanla 2’nci sırada haftayı tamamladı.

Çaykur Rizespor U21 ekibi, 29 Ekim Pazartesi günü saat 13.00’de oynayacağı 10. Hafta karşılaşmasında 17 puanlı Beşiktaş U21 deplasmanına konuk olacak.

Çaykur Rizespor U21: 2 – Atiker Konyaspor U21: 1

Stat: Mehmet Cengiz Tesisleri

Hakemler: Murat Kasap, Ömer Faruk Tarakçı, Bayram Ustabaş

Çaykur Rizespor U21: Gürkan Hervenik, Ferhat Karslı, Berkay Sandıkçı, Faruk Affan Doruklu, Emirhan Azak, Berat Delihasan, Alperen Keleş (dk 90+4 Sergen Bostan), Çınar Tarhan, Onur Civelek (dk 90 Taha Enes Duman), Adama Gueye (dk 78 Alperen Utku Eskiçırak), Muhammet Çelik

Yedekler: Mizhat Burak Sarı, Refik Akbulut, Devrim Torlak, Ömer Faruk Demircan

Teknik Sorumlu: Muharrem Vezir

Atiker Konyaspor U21: Enes Akgün, Muhammet Bahadır Arıkan, Yusuf Yıldızbaş, Emre Sofuoğlu, Adem Eren Kabak, Veli Uğur Kara, İbrahim Gök, Veli Türkmen, Onurhan Çokkeser (dk 61 Mertcan Meriç), Şehmus Aslan (dk 77 Ahmet Celalettin Seçkinli), Hazar Güntekin

Yedekler: Mustafa Can Uzar, Onur Öztürk, İsmail Özketen, Abdullah Kalkan, Hüseyin Mert Uyanıker

Teknik Sorumlu: Haldun Üstel

Sarı Kartlar: Yusuf, Veli Uğur, Hazar (A.Konyaspor)

Goller: Dk 18 (pen) dk 78 Muhammet Çelik (Ç.Rizespor), dk 16 Hazar Güntekin (A.Konyaspor)