U19 ve U23'de Türkiye Şampiyonu Çaykurspor Rafting oldu

TAKİP ET

Van'ın Çatak ilçesinde düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası'nın 3. ayak yarışlarında, Çaykurspor Rafting Kulübü U19 ve U23 kategorilerinde Türkiye 1.'si oldu.

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından Kato Dağı'nın eteklerinde bulunan Çatak ilçesindeki düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası'nın 3'üncü ayak yarışmalarına 59 takımdan 450 sporcu yarıştı.

Sprint yarışlarında, 19 yaş altı kadın ve erkekler, 23 yaş altı kadın ve erkekler, açık yaş kadın ve erkekler ile açık yaş karma branşlarında 59 takım, 300 metrelik zorlu parkurda kürek çekti. Yarışmaya katılan takımlar 300 metrelik zorlu parkurda kürek çekerek birinci gelmek için kıyasıya mücadele etti.

Yarışmada dereceye giren takımların ödülleri verilirken, yarışma sonucunda yapılan puanlamada, U19 ve U23 klasmanında Çaykurspor Rafting Kulübü Türkiye şampiyonu oldu.

U19 Şampiyonasının 2. takımı Rize’nin bir diğer Rafting takımı olan Rize Spor Kulübü oldu. Yarışmanın 3.'lüğünü ise Hakkâri Cilo Spor Kulübü kazandı. U23 klasmanında Düzce Belediye Spor Kulübü şampiyonanın 2'nci ve Van Çatak Belediye Spor Takımı ise 3'üncü oldu.