U19'un Karadeniz Derbisi 2-2 berabere bitti

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U19 ekibi, iki kez geriye düştüğü maçta Trabzonspor U19 ekibi ile sahasında 2-2 berabere kalırken namağlup serisini de 5 maça yükseltti.

Haber: Turgay AYHAN

U19 Gelişim Ligleri Süper Lig Grubu 25. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor U19 takımı, sezonun ilk maçında deplasmanda 6-1 mağlup olduğu Trabzonspor U19 takımını bu kez sahasında konuk etti.

İlk devresi golsüz berabere biten maçın ikinci devresinde 48’inci dakikada Trabzonspor u19 takımı ceza sahası içinde oluşan karambolde Salih Kavrazlı’nın attığı golle 1-0 öne geçti. 52’nci dakikada ise Yeşil-Mavili ekip Alperen Gündoğdu'nun pasında Emirhan Yılmaz’ın attığı golle beraberliği yakaladı. 73’üncü dakikada kaleci Zeki Furkan’ın Salih’i ceza sahası içinde düşürmesi sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Salih’in kullandığı penaltı atışında topu Zeki kurtarsa da kendisinden dönen topu Salih filelerle buluşturarak takımını bir kez daha öne geçirdi. Golden bir dakika sonra Musa Eren Karakaş’ın şık pasında Efe Tecimer topu filelere gönderdi ve Yeşil-Mavili ekip yeniden beraberliği yakaladı.

İlk yarıda Musa Eren Karakaş ile net bir pozisyonu golle değerlendiremeyen Yeşil-Mavili ekip temposu yüksek ikinci yarıda da yine Musa ile girdiği iki, Efe Tecimer ve Özgür Kutlu ile girdiği birer pozisyondan da yararlanamadı ve adeta galibiyetten oldu. Konuk Trabzon ekibinin ise son dakikada direkten dönen şutu ise Yeşil-Mavili ekibi bir puandan edecekti.

Ligin ikinci devresiyle birlikte üst üste oynadığı 5 maçı da namağlup tamamlayan Yeşil-Mavili ekip puanını 32’ye yükseltirken Trabzonspor U19 ekibi ise 42 puana ulaştı.

Çaykur Rizespor u19 takımı, 23 Mart Çarşamba günü saat 12:00’da oynayacağı 16. Hafta erteleme maçında Fraport TAV Antalyaspor U19 deplasmanına konuk olacak. Bu maçtan 3 gün sonra 26 Mart Cumartesi günü saat 12:00’da ise ligin 26. Hafta maçında sahasında Altay U19 ekibini konuk edecek.

Yeşil-Mavili Gençler, ligin ilk devresinde Antalyaspor U19 ekibiyle sahasında oynadığı ilk maçtan 3-3 beraberlikle ayrılırken, Altay U19 ekibiyle ise deplasmanda oynadığı maçı 1-0 kazanmıştı.

Çaykur Rizespor U19: 2 - Trabzonspor U19: 2 / Foto Galeri


Çaykur Rizespor U19: 2 – Trabzonspor U19: 2

Stat: Mehmet Cengiz Tesisleri

Hakemler: Yasin Kalcıoğlu, Öznur Fil, Cevdet Bartu Saraç

Çaykur Rizespor U19: Zeki Furkan Kayalı, Doğukan Tüfekçi, Muhammet Ali Yılmaz, Eyüp Ensar Çavuşoğlu, Güvenç Usta, Soner Özdemir, Musa Eren Karakaş (dk 83 Hamza Birinci), Caner Sevin (dk 90+1 Can Polat Uzun), Alperen Gündoğdu (dk 80 Özgür Kutlu), Efe Tecimer, Emirhan Yılmaz (dk 83 Özgür Tarakçı)

Yedekler: Mehmet Çetin, Emre Şimşek, Hüseyin Uzun, Şeref Emre Karadağ, Kadir Fazlıoğlu, Mustafa Kansız

Teknik Direktör: Muharrem Vezir

Trabzonspor U19: Çağan Yılmazer, Arif Boşluk, Tacettin Sağlam, Süleyman Cebeci (dk 82 Muhammet Berkay Tekke), Alaattin Mumci (dk 90+1 Göktuğ Yılmaz), Batuhan Günaldı, Rüzgar Eser Bostan (dk 46 Efe Birinci, dk 82 Yunus Emre Köse), Ali Şahin Yılmaz, Muhammed Mustafa Pınarcı, Salih Kavrazlı, Nuri Altuntaş (dk 46 Emirhan Zaman)

Yedekler: Muhammet Emir Keskin, Oğuz Çolak, Muzaffer Anıl Türkmen, Caner Uzun

Teknik Direktör: Eyüp Saka

Sarı Kartlar: Zeki Furkan, Soner (Ç.Rizespor), Arif, Tacettin, Efe (Trabzonspor)

Goller: 52 dk Emirhan Yılmaz, dk 74 Efe Tecimer (Ç.Rizespor), dk 48, dk 73 Salih Kavrazlı (Trabzonspor)