U17, Türkiye Şampiyonasına penaltılarla veda etti

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U17 takımı, Türkiye Şampiyonası Yarı Final maçında Ankara Keçiörengücü'ne penaltılarda 4-3 mağlup oldu.

U17 Elit B Ligi 2. Grubu 44 puanla lider tamamlayarak U17 Türkiye Şampiyonası için Play-Off müsabakaları kapsamında Ankara Keçiörengücü U17 takımıyla yarı final maçı oynayan Çaykur Rizespor U17 takımı, penaltılarda yenilerek turu geçemedi.

Selim Küçükmustafa yönetimindeki Çaykur Rizespor U17 takımı kalede Emir Yasin Aygın olmak üzere, Fatih Gelen, Enes Tonyalı, Muhammed Mert Karaca, İbrahim Koç, Serhat Hazır, Gökdeniz Karahan, Ali Kemal Aslankaya, Volkan Genç, Muhammed Baltacı ve Baran Taşçi 11’i ile sahaya çıktı. İkinci yarıda Volkan’ın yerine Muhammed Mahmud Demirci oyuna girerken, Gökdeniz yerini İmran Gür’e, Baran yerini Fatih Özkan’a, İbrahim yerini Ayberk Efe Aydın’a ve Muhammed Baltacı ise yerini Enes Kapan’a devretti.

Antalya’da Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksinde oynanan karşılaşmanın ilk yarısında Yeşil-Mavili gençlerin bir topu direkten dönerken, maçın 90 dakikalık normal süresi golsüz beraberlikle tamamlandı. Sahada iyi bir mücadele sergileyen ve girdiği birçok net pozisyona rağmen golle buluşamayan Rizespor U17 ekibinde penaltı atışlarında Muhammed Mert Karaca, İmran Gür ve Ayberk Efe Aydın fileleri havalandırırken Muhammed Mahmud Demirci ve Enes Kapan’ın atışları kalecide kaldı. Ankara ekibinde Melih Çolakoğlu, Selçuk Yıldız, Hamza Kılıç ve Sait Halim Akkoyun penaltı atışlarını gole çevirirken Efe Yanık’ın atışını ise Emir Yasin Aygın çıkarttı.

Yarı final mücadelesinde rakibine 4-3 mağlup olan ve Şampiyonaya veda eden Çaykur Rizespor U17 takımı, 28 Nisan Cuma günü Samsunspor ekibine yari final maçında penaltılarla 7-6 mağlup olan Sarıyer U17 takımıyla U17 Elit B Grubu 3.’lük maçı için karşı karşıya gelecek.