Türkiye'de Banka Kredisi

TAKİP ET

Günümüzde banka kredisi çekmek artık gerçekten zorlaştı diyebiliriz. Beraberinde bir çok sektör bu durumdan etkilendi ve etkilenmeye devam etmektedir.

Günümüzde bankakredisi çekmek artık gerçekten zorlaştı diyebiliriz. Beraberinde bir çoksektör bu durumdan etkilendi ve etkilenmeye devam etmektedir. TürkiyeCumhuriyeti özel bankalarından konut kredisi çektiğinizdegeçtiğimiz yıllara göre toplam ödenen tutarda yaklaşık 3 kat fazlası olduğunugörebilirsiniz. Bütün bunların sebebi son zamanlarda ülkesel yaşıyor olduğumuz"Dolar Dalgalanması" ve bu da banka kredilerini insanlar için mümkün kılmıyor. 

Sizlerin BankaKredileri hakkında öğrenmek istediğiniz her şeyi sizlere en kaliteli vegüvenilir kaynaklardan araştırarak paylaşıyoruz. Eğer ki Banka Kredileri, NasılKredi çekmeliyim ? gibi sorularınız varsa aradığınız tek adres www.finanscidayi.com olmalıdır. 

Bankalar devlet politikası olarak faizleriartırmaya gitmiş ve dolara etkide bulunmuştur. Bu faiz artışı da peşine BankaKredilerinde faizlerinin artmasına sebep olmuştur. Sizlerle güncelfaiz oranlarından aşağıda bir kaç özel ve devlet bankasının faiz oranlarınıpaylaşıyoruz.

**Hesaplamalarımız bir Türkiye Cumhuriyetivatandaşının 10 Bin Türk Lirası ve 24 ay vade ile çekildiğinde bankalardakikredi faiz oranlarını belirtmektedir.

Garanti Bankası Kredi Bilgileri

Aylık TaksitTutarı                   : 562,22TL 
Banka Kredi Faiz Oranı            : %2.55 
Toplam Ödenecek Kredi Tutarı : 14.253,24 TL

Akbank Kredi Bilgileri 

Aylık TaksitTutarı                   : 645,97TL 
Banka Kredi Faiz Oranı            : % 3,21
Toplam Ödenecek Kredi Tutarı : 15.553,28 TL

Ziraat Bankası Kredi Bilgileri 

Aylık TaksitTutarı                   : 579,08TL 
Banka Kredi Faiz Oranı            : % 2,35
Toplam Ödenecek Kredi Tutarı : 15953,3 TL

Bankaların Kredi Çeşitleri

Türkiye deher ne kadar son zamanlarda banka kredi çekiminde azalma yaşanmış olsada bankalar farklı stratejilerle müşterilerine ve diğer banka müşterilerineçeşitli kampanyalar ve farklı kredi fırsatları sunuyorlar. Bankalar dönem dönemkendileri müşterilerine göre veya ödeme süresine göre adlandırdıkları bankakredileri oluyor bunlar ; 

İhtiyaçKredileri : Çoğunlukla bireyselbanka müşterileri tarafından, örnek olarak ise, taşıt, ev v.b. ihtiyaçlarakullanılır. 

İşletmeKredileri : İşletmesahiplerinin günlük veya aylık ihtiyaç ve masrafları için çektikleri kreditürüdür.

YatırımKredileri : Daha çokgirişimcilerin proje bazlı kullandıkları Kredi Türüdür. 

GenelMüdürün Onayına İhtiyaç Duyulan Kredi : Daha çok yüksek meblağlarda çekilen krediler için,banka şubesinin yetkisi dışında olduğunda Genel Müdürlükten izne ihtiyaçduyulan kredilerdir. Aynı durum Şube Yetkisi tarafından verilen krediler içindegeçerlidir. Eğer ki Şubenin banka kredi tutarının üzerinde değilse şubetarafından inisiyatif kullanılarak verilen kredi çeşididir. 

Vade SüresiFarklı Krediler : Vadeli ve Vadesiz krediler olarak adlandırılırlar, vadeli olanlar ise kısa,orta ve uzun vadeli banka kredileri olarak adlandırılmaktadır.

TeminataGöre Krediler : Normal bankakredi çekme prosedürü işler fakat banka müşterisi kendi bütün mal varlığınagöre bu krediyi kullanmıştır. Böyle kredilere Açık verilen Banka Kredisi denir.Birde Teminat gösterilen kredi türleri vardır.