Türk Şoförlere Gürcistan zulmü

TAKİP ET

Sarp Sınır Kapısından Gürcistan tarafına geçiş yapan Türk şoförleri, dönüşte Gürcistan yetkilileri tarafından uygulanan çileli bir süreç bekliyor.

Özellikle otobüs ve ağır araçlara uygulanan sistem Türk şoförleri canından bezdirdi. Gümrükten geri dönmek isteyen araçlar, yaklaşık 10 KM uzaktaki parkta bekletiliyor. Tuvalet, su, lokanta gibi ihtiyaçlara uzak olan bölgede şoförler 16 saatin üzerinde bir süre beklemek zorunda kalıyor.

Gümrüğün Türkiye tarafı boş olduğu halde, bu parkta beklemek zorunda kalanlar araçlardan saatte 6-7 tane ancak alındığını belirten Türk Şoförler, yetkililerin kendilerine sahip çıkmadıklarından şikayetçi.

Önceki gün CHP Milletvekili sayesinde parkın boşaltıldığını belirten şoförler, Elçilik Yetkilileriyle görüştüklerinde ise “Gümrükden araçlar uygunsuz geçiyor bu yüzden yoğunluk oluyordur” cevabını aldıklarını ifade ediyorlar.

Türkiye tarafı boş olduğu halde Gürcistan’ın kendi kapısından geçişi sırasında uyguladığı bu sistemin en kısa sürede yetkililerce düzeltilmesi bekleniyor.