Türk Eğitim-Sen, Çankırı'da öğretmene yapılan saldırıyı kınadı

TAKİP ET

Türk Eğitim-Sen Rize Şubesi tarafından, Çankırı'da öğrenci velisinin öğretmeni darp etmesi olayına tepki geldi.

Son zamanlarda öğretmenlere karşı yaşanan şiddet olaylarından birinin de Çankırı'da yaşandığının belirtildiği açıklamada, İsmet İnönü Ortaokulu'nda öğretmenlik yapan M.S.’nin, öğrencisinin velisi H.A. tarafından sınıftan çıkarılarak acımasızca darp edildiği hatırlatıldı.

Türk Eğitim-Sen Rize Şubesi tarafından yapılan açıklamada sıkça yaşanan bu saldırılardan sonra ilgili makamlar tarafından gerekli tedbirlerin alınmadığı iddia edilerek, “Bu şekilde devam ettiği sürece ileride her öğretmenin böyle bir saldırıya muhatap olmayacağının garantisi yoktur. Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına ve hatta canına kast eden şiddet olayları, eğitim öğretim faaliyetlerinin önündeki en büyük engeldir. Eğitim çalışanları, veli, öğrenci gibi birçok kesim tarafından rahatlıkla hedef alınabilmekte ve bunlara karşın öğretmenlerimiz mağduriyet yaşamaktadırlar.” denildi.

Açıklamada, “Öğretmenimize sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır.” diyerek saldırıyı kınadıklarını ifade eden Türk Eğitim-Sen Rize Şubesine bağlı eğitmenler, öğleden sonra derslere girmeme eylemi yaparak saldırıya tepki gösterdiler.