Türk çayına katkı maddesine asla müsaade etmeyiz

TAKİP ET

Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, Türk çayına herhangi bir katkı maddesi konmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Rize Ticaret Borsası’nın olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Resul Okumuş’un koordinatörlüğünde yapıldı. Toplantıda konuşan Okumuş, “Çay sektörünün kötü bir gidişatı var. İçecekler arasında çayın tüketimi giderek azalmaktadır. Bu gidişata engel olabilmek için çalışmalar yapmamız gerekiyor” dedi.

Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ise Çay Çarşısı Projesi’nin 15- 20 Mart tarihlerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Milletvekillerinin katılımıyla temel atma töreninin yapılacağını söyledi.

Son zamanlarda siyah çaya çeşitli gıda boyası maddeleri veya sağlığa zararlı kimyasal katıldığına ilişkin çıkan haberleri hatırlatan Erdoğan, "Bizler her zaman Türk çayının doğallığını savunduk. Bu doğallık bize uluslararası piyasada avantaj sağlamaktadır. Uluslararası çay pazarında Türk çaycılığının bu önemli avantajını korumalıyız. Türk çayına herhangi bir katkı maddesi konmasına kesinlikle taraf değiliz. Buna asla müsaade etmeyiz. İlla ki konulacaksa sadece ÇAYKUR’un çayın özünden elde edeceği çay ekstraktı konulabilir” dedi.

İlgili Haberler

11 çay firmasının gıda boyası kullandığı tespit edildi

Bakanlık 7 çay firmasında daha gıda boyası tespit etti