Trump'ın Yüzyılın Planı'na Rize'den sert tepki

TAKİP ET

Anadolu Gençlik Derneği Rize Şubesi tarafından,ikindi namazı çıkışı Şeyh Camii önünde ABD başkanı Trump ve İsrail başbakanı Netanyahu'nun 'Yüzyılın planı' olarak açıkladığı Filistin'i işgal planına tepki gösterildi.

ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Netanyahu’nun “Yüzyılın planı” olarak açıkladığı Filistin’i işgal planına bir tepki de Rize’den geldi.

Anadolu Gençlik Derneği Rize Şubesi tarafından, ikindi namazı çıkışı Şeyh Camii önünde düzenlenen eyleme bir çok STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı..

Anadolu Gençlik Derneği Rize Şube Başkanı Gökhan Pehlivan, burada yaptığı açıklamada,  Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar dileyerek söze başladı.

Filistin Halkını yalnız bırakamamak ve Kudüs’e sahip çıkmak için toplandıklarını belirten Pehlivan, "Müslümanlar, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, Filistin meselesinde, Kudüs meselesinde ve Mescidi Aksa hakkında asla duyarsız kalamazlar. Müslümanlara rağmen, Filistin’le, Kudüs’le ve Mescidi Aksa’yla ilgili alınan tek taraflı kararlar hiçbir zaman çözüme yönelik olmayacaktır. Biz Müslümanların, Filistin topraklarındaki, Kudüs ve Mescidi Aksa’daki işgali kabul etmemiz mümkün değildir." dedi.

"Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmek, barış değil savaş sebebidir"

ABD’nin Filistin halkının, Müslümanların ve vicdan sahibi insanların asla kabul etmeyeceği önerileri çözüm diye dayatmasının var olan problemleri daha da artıracağını söyleyen Pehlivan, "Trump’ın Yüzyılın Anlaşması diye nitelendirdiği sözde barış planı, tamamen işgalci İsrail’den yanadır ve Filistin halkının aleyhinedir. İsrail, işgal ettiği topraklardan çekilmeden, topraklarından sürülmüş 6 milyonu aşkın Filistinli evlerine dönmeden barış olamaz, olmayacaktır. Kudüs’ü İsrail’in bölünmemiş tek ve ebedi başkenti olarak ilan etmek, barış değil savaş sebebidir." ifadelerini kullandı.

Pehlivan sözlerini şöyle sürdürdü; "Trump’ın önerdiği, ordusu olmayacak, hava sahası ve sınır kontrolü İsrail’de olacak, diğer ülkelerle ikili anlaşma yapamayacak ve aldığı yardımlar İsrail tarafından denetlenecek bir Filistin devletidir. Bu Filistinlilere bir devlet vaadi değil, teslim olun önerisidir. Filistinlilere, İsrail işgali altındaki, egemen olamadıkları topraklarda, hiçbir yaptırım gücü olmayan, sembolik bir takım haklar vermek barış çabası değil, işgali meşrulaştırma gayretidir. Kadim bir İslam şehri olan Kudüs’ü, ilk kıblemiz olan Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak nitelendirmek ABD’nin bu coğrafyadaki tüm varlığının ve ilişkilerinin ciddi bir biçimde sorgulanacağı yeni bir süreci başlatacaktır."

Pehlivan, orta doğuda barışın ancak Amerika'nın evine geri döndüğü ve İsrail'in işgal ettiği topraklardan sökülüp atıldığında sağlanabileceğini ifade ederek, "Roma ve Bizans’ın akıbeti ne olduysa Amerika ve İsrail’in akıbeti de o olacaktır." şeklinde konuştu.