Trabzon'da Mutlaka Yapmanız Gereken 5 Şey

TAKİP ET

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin kıyı kesiminde yer alan, yeşili ve mavisi ile adeta bir cenneti arındıran Trabzon; doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi yapıları, yöresel lezzetleri ve doğa yürüyüşü gibi eğlenceli aktiviteleri ile ziyaretçilerine eşsiz zaman geçirme fırsatı tanıyor.

Evliya Çelebi’nin küçük İstanbul olarak nitelendirdiği, Yunan mitolojisindeki Lycaon’un oğlu olan Trapezeus’tan ismini alan Trabzon’un tarihi M.Ö 756 tarihine kadar dayanıyor.

Bölgede yapılan arkeolojik kazı çalışmaları gösteriyor ki Trabzon’da Yontma Taş, Mezolitik Orta Çağ ve Kalkolitik Çağa dair çok sayıda eser bulunuyor.Tarihte Roma ve Bizans İmparatorlukları’na ev sahipliği yapan bu şehre uğramadan önce bu yazımızı kesinlikle dikkate almanızı öneriyoruz.

İşte Trabzon’da Mutlaka Yapmanız Gereken 5 Şey:

Sümela Manastırı’nı Ziyaret Edin

Trabzon’un şirin mi şirin Maçka ilçesinde yer alan Sümela Manastırı, M.S 365-395 yılları arasında inşa edilmiş, Rum Ortodoks manastır ve kilise örneği olan muazzam bir tarihi başyapıt.

Bir efsaneye göre Atinalı iki keşiş, bir gece rüyalarında daha sonra Sümela Manastırı’nı inşa edecekleri arazide Meryem’in İsa’yı kollarında tuttuğunu görmüş.  İki keşiş, rüyalarını dinleyerek, Trabzon’a gelmiş ve rüyalarını birbirlerine anlattıktan sonra Sümela Manastırı’nı yaptırmaya karar vermiş.Trabzon geziniz esnasında tarihi dokusunun yanı sıra muhteşem doğa manzarası ile de ön plana çıkan Sümela Manastırı’nı ziyaret edilecek yerler listenize ilk sıraya eklemeyi unutmayın.

Uzun Göl’de Doğa Yürüyüşüne Çıkın

Trabzon Çaykara’ya 19 km uzaklıkta bulunan Uzun Göl; ismini kıyısında bulunan gölden alıyor ve Uzun göl; dünyanın ılıman iklimlerinde bulunan en yaşlı ormanlarını bünyesinde barındırıyor.Özel Koruma Çevresi ve Tabiat Parkı unvanına sahip olan Uzun Göl’de su samuru, yaban keçisi gibi toplam 59 çeşit memeli hayvan ve 60’dan fazla endemik bitki çeşidi bulunuyor.Turistler tarafından yoğun rağbet gören Uzungöl’de trekking, bisiklet turu vb. aktivitelere katılma şansınız da var.Yani hem muhteşem bir tabiat harikasını keşfetmek, hem de kafa dinlemek için Uzungöl biçilmiş kaftan. Bizden söylemesi!

Boztepe’den Muhteşem Trabzon Manzarası’nı Seyredin!

Trabzon şehir merkezinin yaklaşık 3 km yukarısına konumlandırılmış olan Boztepe;  Trabzon’u bir de kuş bakışı seyredebilmenize olanak tanıyor.Yıllar içerisinde gelişimini sürdüren ve bir semt olma özelliği kazanan Boztepe’de çok sayıda çay bahçesi, bistro, cafe vb. mekanlar da yer alıyor.Trabzon geziniz esnasında gün batımını seyre dalmak, çay bahçesinde soluklanmak adına Boztepe’ye uğrayabilirsiniz.

Trabzon Yaylaları’nda Serinleyin!

Maçka, Sera Gölü, Kiraz Yaylası gibi çok sayıda yaylanın bulunduğu Trabzon’a uğramışken; yayla şenliklerine katılmamak olmaz, diye düşünüyoruz.Yerli ve yabancı turistlerin konaklaması adına hizmet veren çok sayıda apart otellerin bulunduğu bu yaylalardan biri de Hıdırnebi Yaylası. Bu yaylada her Temmuz’un 20’sinde Hıdırnebi şenlikleri düzenleniyor. Trabzon’un en gözde yaylalarından biri olan Akçaabat- Karadağ yaylası ise bol oksijenli atmosferi ile akciğer tedavisi gören hastalara hitap ediyor. Doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık vb. aktivitelere ilgi duyuyorsanız; Trabzon yaylalarında birkaç gün konaklayarak, eğlenceli ve tamamen doğa ile iç içe bir zaman dilimi geçirebilirsiniz.

Trabzon’a Has Lezzetlerle Midenizi Şenlendirin!

Trabzon’a uğramışken, meşhur Karadeniz ve Trabzon yemeklerinden tatmamak elbette ki olmaz!Trabzon merkezde yer alan çok sayıda restoranda Trabzon’a özgü olan karalahana çorbası, hamsili pilav, hamsili ekmek, mısır sarması vb. birbirinden leziz yiyecekleri tadabilirsiniz.Farklı mutfaklar ve lezzetler keşfetmekten hoşlanıyorsanız; bal kabağından hazırlanan Kukuca tatlısını ve Trabzon pidesinin tadına bakmadan kesinlikle Trabzon’dan dönmemenizi öneriyoruz.