Topaloğlu: Vatandaşlar, bilgileri olmadan partilere üye yapılıyor

TAKİP ET

CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, kendi başkan yardımcısının, eşinin ve kardeşinin AK Parti'ye bilgileri olmadan üye yapıldığını belirterek, benzer şekilde birçok vatandaşın üye yapıldığını iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, Tv53 Facebook sayfasından canlı olarak yayınlanan ve Gazeteci Turgay Ayhan'ın sunduğu "Bir Başka Konu" programının konuğu oldu.

Programda, Merkez İlçe Teşkilatının son bir yılda gerçekleştirdiği çalışmaları değerlendiren Topaloğlu, Ocak ayı içinde 56'sı Kadın olmak üzere 100'ün üzerinde yeni üye yaptıklarını belirtirken, üyelik çalışmaları sırasında bazı vatandaşların bilgileri dışında başka partilere üye yapıldıklarını tespit ettiklerini söyledi.

"Başkan Yardımcımın AKP üyeliği çıktı"

Özellikle partililerinin AK Parti tarafından üye yapıldığını tespit ettiklerini belirten Topaloğlu, "Üye olmaya gelen yurttaşlarımızın üye işlemlerini başlattığımızda sistem, o yurttaşımızın başka partiye üye olduğu uyarısını veriyor. Vatandaşın haberi olmadan farklı partilere arkadan üye yapılıyor. Bu durumun çok doğru olmadığını düşünüyorum. Böyle durumlarda vatandaşımızı e-devlet üzerinden bilgisi dışında üye yapıldığı partiden istifa ettirip CHP'ye üye yapıyoruz. Benim başkan yardımcımın AKP'ye üyeliği çıktı. Geçmişte 2003 yıllarında da böyle vakalar olmuştu. O dönemde bizim arkadaşlarımız bilgisi dışında başka partiye üye yapıldığı için mahkemeye başvurdular. Mahkeme sonucu daha yeni geldi. Mahkeme suç unsuru bulunmadığı için takipsizlik kararı vermiş." dedi.

"Yargıya başvuracağız"

2011 yılından bu yana benzer durumların yaşanmaya devam ettiğini ifade eden Topaloğlu, "Son zamanlarda da yine bilgisi dışında vatandaşlarımız başka partilere üye yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde bir vatandaşımız geldi elinde CHP üye kartı ama kendisini izinsiz AKP’ye üye yapmışlar. Onlar bir başka partiye üye olanı kendi partilerine üye yaptılar mı eski üyeliği düşüyor. Ama biz bunu yapamıyoruz. Mesela Başkan yardımcımız Mahmut Hacıoğlu, eşi ve kardeşi arkadan AKP'ye üye yapıldı. Bu tür üyelikleri AKP'nin yanlışlıkla yaptığını düşünmüyorum. Bir kişi üye yapıldığında imzasını ve aidatını alıyorsunuz. Bu vatandaşı imzasını ve aidatını almadan üye yapmışsınız ama bizim üyemiz çıkıyor. Bu tür üyeliklerle ilgili çalışmalarımız var. Yeniden yargıya başvuracağız. Çünkü vatandaşın kişisel haklarına ihlal var burada." şeklinde konuştu.