Timya sakinleri söz verilen spor salonunu istiyor

TAKİP ET

Timya Vadisi'nde TOKİ tarafından söz verilen spor salonunun yapılmaması nedeniyle site sakinleri tepkili...

Rize merkeze bağlı Yeniköy Mahallesi’nde ‘Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm projesi’ kapsamında TOKİ tarafından 2012 yılında yapımına başlanan ve 2018 yılında tamamlanan 753 konutun yer aldığı Timya Vadisinde vatandaşlar, TOKİ tarafından spor salonu yapılacağı alanın Rize Belediyesi tarafından karayolu ulaşımı için kavşak yapılmasına kızarak karayolunu bir müddet ulaşıma kapatmıştı.

RİZE BELEDİYESİ HAKKIMIZI GASP EDİYOR

Timya vadisi sakinleri Belediye yetkililerinden hala heber alamadıklarını dile gitirirken, "Bizlere verilen sözler tutulmamaya devam ediyor. Burada kimi hak sahibi kimi kura ile kimiler ise direk satın alarak daire sahibi oldular. Bina içindeki sorunlarımız bir yana dışındaki sorunlarımız da bitmek bilmiyor. Günümüzde Gençlik ve Spor Bakanlığının gençleri spor yapmaya ve başta uyuşturucu olmak üzere kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için her semtte bir saha projesi varken TOKİ’nin buraya yapmayı taahhüt ettiği spor salonu hakkı gasp edildi. Timya vadisi konutlarının ana yolu karayollarına devredildi. 

KARAYOLLARINDAN 7 MİLYON TL PARA ALINDI

Rize belediyesi Spor kompleksi yapılacak alanı karayollarına istimlak ederek 7 milyon tutarında para aldı. 753 konutun hakkı burada gasp edildi. Karayollarından alınan 7 milyon tl hak sahiplerine dağıtılmadığı gibi paranın ne olduğu da merak konusu. Timya vadisi sakinleri haklarının gasp edildiğini söyleyerek. Bizim gasp edilen haklarımızın geri verilmesini talep ediyoruz." şeklinde ifadelerde bulundular.

Site sakinleri TOKİ tarafından yapılan projede yer alan spor salonu alanının yerine yapılmak istenen kavşak nedeniyle projenin değiştirildiğini iddia ederek, bu alanda yol için kavşağa ihtiyaç bulunmadığını, yolun Hasan Sağır İmam Hatip Ortaokulu tarafından verilmesi halinde sorunun çözüleceğini ve TOKİ’nin spor salonu sözünü yerine getirmesi gerektiğini kaydettiler.